Forum

Kuchenne porady

Vyprazany syr - nieco inaczej.

  • Autor: marinik Data: 2005-05-23 17:03:26

    do napisania tego watku sklonil mnie przepis Uretana. Jestem dosc czestym gosciem na Slowacji, gdzie vyprazany syr ma w sumie wiele wersji. Chcialbym Wam zaproponowac jedna z nich, ktora mi bardzo smakowala:
    uklada sie w niewielkim stosiku - plaster sera wedzonego, na to plaster pomidora, na to plaster szynki, na to plaster sera zoltego, a na wierzch wiorki z cienko pokrojonej cebuli. Wszystkie krazki powinny byc mniej wiecej tej samej srednicy. Calosc zapieka sie w piekarniku - do zrumienienia wiorkow cebulowych.
    I juz
    Nic wiecej.
    Banalne i smakowite

  • Autor: inka21 Data: 2005-05-23 17:33:21

    znam i zapewniam- pyszne jedzenie uzupelnione pysznym piwem , slina cieknie inka21

  • Autor: emiloos Data: 2005-05-24 07:35:23

    Mariniku, Ineczko... a jakie grube maja być te plastry?

  • Autor: marinik Data: 2005-05-24 08:24:02

    dosyc grube. Tak prawie centymetr, no - sama szynka ciensza moze byc, zreszta - to chyba wg indywidualnych preferencji :)))

  • Autor: kropka1976 Data: 2005-05-24 09:24:57

    ojj.. brzmi cudownie..
    Bazylia

  • Autor: ira Data: 2005-05-24 09:58:40

    Brzmi smakowicie.Ale ten ser się nie rozpłynie na blaszce?

Przejdź do pełnej wersji serwisu