trzeba kupic specjalne uchwyty do pieczenia ryby na grillui np.pstrag nafaszerowany masełem ziolowym/kompozycja dowolna/zielona pietruszka,pieczarka .iz odrobina smietany.oczywiscie uprzednio posolony i skropiony cytryna,piecze si na rozgrzanym grillu po 3-4min z każdej strony i jest pyszny
Można też położyć rybę nie bezpośrednio na kracie, ale na tacce aluminiowej z dziurkowanym dnem (do kupienia w supermarketach - ok. 20 gr za sztukę) dobrze wysmarowanej oliwą. Nie rozpacia się i zyska chrupiącą skórkę - jako najlepszą rybkę proponuję rozmrożoną pangę. Smacznego
nie była z niej taka "ciapa" ? W foliikiedyś robiłam ale wyszła taka jakby się ugotowała.
Macie jakieś propozycje??
trzeba kupic specjalne uchwyty do pieczenia ryby na grillui np.pstrag nafaszerowany masełem ziolowym/kompozycja dowolna/zielona pietruszka,pieczarka .iz odrobina smietany.oczywiscie uprzednio posolony i skropiony cytryna,piecze si na rozgrzanym grillu po 3-4min z każdej strony i jest pyszny
Można też położyć rybę nie bezpośrednio na kracie, ale na tacce aluminiowej z dziurkowanym dnem (do kupienia w supermarketach - ok. 20 gr za sztukę) dobrze wysmarowanej oliwą. Nie rozpacia się i zyska chrupiącą skórkę - jako najlepszą rybkę proponuję rozmrożoną pangę. Smacznego