Dzielisz skrzydelka na 3 czesci, ostatnia, najmniejsza wyrzucasz, potem mozna je robic na dwa sposoby: 1-smazysz przyprawione na glebokim tluszczu i gotowe posypujesz papryka ostra albo 2- moczysz je w maslance a nastepnie obtaczasz w mace wymieszanej z duza iloscia przypraw-sol, pieprz i ulubione - i rowniez ida na gleboki tluszcz, po czym posypujesz papryka ostra, ew. tabasco. Pyszne sa z blue cheese dressing i palkami selera naciowego, Smacznego!
Można przed głębokim tłuszczem opanierować w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych wymieszanych z czosnkiem, chili, i vegetą. Wtedy jest typowa skórka pułkownika Saundersa.
Czy ktoś wie jak sie to robi?
Dzielisz skrzydelka na 3 czesci, ostatnia, najmniejsza wyrzucasz, potem mozna je robic na dwa sposoby: 1-smazysz przyprawione na glebokim tluszczu i gotowe posypujesz papryka ostra albo 2- moczysz je w maslance a nastepnie obtaczasz w mace wymieszanej z duza iloscia przypraw-sol, pieprz i ulubione - i rowniez ida na gleboki tluszcz, po czym posypujesz papryka ostra, ew. tabasco. Pyszne sa z blue cheese dressing i palkami selera naciowego, Smacznego!
Można przed głębokim tłuszczem opanierować w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych wymieszanych z czosnkiem, chili, i vegetą. Wtedy jest typowa skórka pułkownika Saundersa.
Nie wyrzucać tych końcówek. Można na nich nagotować zupkę.
Bahus
Albo je gdzieś sobie wetknąć:)
Matyldusia...masz więcej możliwości niż ja :))))))
Bahus
Skąd ta pewność?:)
z podręcznika anatomii :D
Bahus
Huhuha, w dzisiejszym świecie nawet anatomia się zmienia!
Skrzydełko w....?
{laugh}{laugh}{laugh}
Ludzieee! I to jest jedno z właściwych zastosowań skrzydełek{laugh}{laugh}{laugh}
Zdaje się, że wynaleźli już nowocześniejsze metody...