Szukałam przepisu na ten pyszny deser-fakt-znalazłam ich całe mnóstwo:)ale doradżcie mi proszę,który jest lepszy-ten gdzie do serka dodaje się bitą śmietankę,czy ten z pianą z białek???I tak z ciekawości ,który z nich jest bliższy prawdziwej włoskiej wersji?Pozdrawiam wszystkich:)))
:D Miałam ten sam problem:)) zwłaszcza z tą pianą z białek ale sprawdziłam obie wersje i moim zdaniem lepsze jest tiramisu bez piany. A co do oryginalnego przepisu- sprawdzałam różne na włoskich portalach oraz będąc we Włoszech. Po kilku próbach doszłam do wniosku, że dla mnie najlepsza jest wersja gdy na każde użyte 100g mascarpone dodajesz 1 żółtko i 1 łyżkę cukru (najlepszy jest cukier puder)
Dzięki Nuttellko za szybką odpowiedź:D Podejrzewałam że wersja anty-light ze śmietanką będzie smaczniejsza.Tak to już jakoś niestety jest, że wszystkie kaloryczne potrawy są najsmaczniejsze:DDD Pozdrawiam!!!
Przepis z pianą jest bliższy włoskiemu oryginałowi.
Wyobraź sobie, że smażysz tłusty boczek na słoninie.
Tu jest to samo. Konieczny do deseru serek mascarpone jest luksusowym wyrobem z tzw. podwójnej śmietanki i zawieraja do 50% tłuszczu. Jeżeli jeszcze potraktujesz go śmietaną, to współczuję Twojej wątrobie.
Tiramisu, choć optycznie wygląda bardzo niewinnie, w rzeczywistości jest "białą eutanazją".
Szukałam przepisu na ten pyszny deser-fakt-znalazłam ich całe mnóstwo:)ale doradżcie mi proszę,który jest lepszy-ten gdzie do serka dodaje się bitą śmietankę,czy ten z pianą z białek???I tak z ciekawości ,który z nich jest bliższy prawdziwej włoskiej wersji?Pozdrawiam wszystkich:)))
:D Miałam ten sam problem:)) zwłaszcza z tą pianą z białek ale sprawdziłam obie wersje i moim zdaniem lepsze jest tiramisu bez piany. A co do oryginalnego przepisu- sprawdzałam różne na włoskich portalach oraz będąc we Włoszech. Po kilku próbach doszłam do wniosku, że dla mnie najlepsza jest wersja gdy na każde użyte 100g mascarpone dodajesz 1 żółtko i 1 łyżkę cukru (najlepszy jest cukier puder)
Dzięki Nuttellko za szybką odpowiedź:D Podejrzewałam że wersja anty-light ze śmietanką będzie smaczniejsza.Tak to już jakoś niestety jest, że wszystkie kaloryczne potrawy są najsmaczniejsze:DDD Pozdrawiam!!!
Sorry,napisałam przez dwa ,,t''.Poprawiam się więc-Nutellko:)))
Przepis z pianą jest bliższy włoskiemu oryginałowi.
Wyobraź sobie, że smażysz tłusty boczek na słoninie.
Tu jest to samo. Konieczny do deseru serek mascarpone jest luksusowym wyrobem z tzw. podwójnej śmietanki i zawieraja do 50% tłuszczu. Jeżeli jeszcze potraktujesz go śmietaną, to współczuję Twojej wątrobie.
Tiramisu, choć optycznie wygląda bardzo niewinnie, w rzeczywistości jest "białą eutanazją".
Lubczyk, znam lepsze sposoby na niszczenie wątroby :))))))
Bahus
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
> Lubczyk, znam lepsze sposoby na niszczenie wątroby :))))))
> Bahus
Do tego nie mniej smakowite są one, te sposoby
{thumbsup}