Jakaś epidemia czyco? kilku moich znajomych w odstępie tygodni musiało poddać się usunięciu woreczka żółciowego. Ponieważ wiedzą, że trochę znam się na gotowaniu, potrawach i napojach bombardują mnie pytaniami o to, co mogą, a czego nie. A tej diety akurat nie znam. Czy Żarłoczki mogą mi pomóc. Prrroszę!
Tak to poważna sprawa
mogę jedynie poradzić,że dieta powinna być
najlepiej:
lekkostrawna
wszystko gotowane
nic pieczonego/ mięsa absolutnie pieczone nie/
no oczywiście jak najmniej tłuszczu zwierzęcego
i
jeść w małych ilościach,ale często
wyeliminować ciasta przekładane kremem
za to dużo warzyw i owoców
To ogólnikowe wskazówki - warto jednak poradzić się lekarza dietetyka
wytrwałości-
pozdrawiam cieplutko
kamaxyz
ja też jestem pozbawiona tego worka. Dieta jest rzeczywiście mało przyjemna - prawie nic nie wolno jeść. Trzeba unikać rzeczy tłustych, ciężkostrawnych i wzdymających. Na pewno trzeba wyeliminować kapustę.I dieta trwać musi co najmniej 2 miesiące. Zabronione są alkohole. Poza tym przy wypisie chyba dają listę tego co wolno a co nie - ja operację miałam jakieś trzy lata temu i już nie tak dokładnie pamiętam.
Jakaś epidemia czyco? kilku moich znajomych w odstępie tygodni musiało poddać się usunięciu woreczka żółciowego. Ponieważ wiedzą, że trochę znam się na gotowaniu, potrawach i napojach bombardują mnie pytaniami o to, co mogą, a czego nie. A tej diety akurat nie znam. Czy Żarłoczki mogą mi pomóc. Prrroszę!
Tak to poważna sprawa
mogę jedynie poradzić,że dieta powinna być
najlepiej:
lekkostrawna
wszystko gotowane
nic pieczonego/ mięsa absolutnie pieczone nie/
no oczywiście jak najmniej tłuszczu zwierzęcego
i
jeść w małych ilościach,ale często
wyeliminować ciasta przekładane kremem
za to dużo warzyw i owoców
To ogólnikowe wskazówki - warto jednak poradzić się lekarza dietetyka
wytrwałości-
pozdrawiam cieplutko
kamaxyz
ja też jestem pozbawiona tego worka. Dieta jest rzeczywiście mało przyjemna - prawie nic nie wolno jeść. Trzeba unikać rzeczy tłustych, ciężkostrawnych i wzdymających. Na pewno trzeba wyeliminować kapustę.I dieta trwać musi co najmniej 2 miesiące. Zabronione są alkohole. Poza tym przy wypisie chyba dają listę tego co wolno a co nie - ja operację miałam jakieś trzy lata temu i już nie tak dokładnie pamiętam.
Uretan jutro napiszę Ci tę dietę , bo to sporo pisania. Dziś nie mam już czasu, na pisanie.Pozdrawiam
Będę Ci wdzięczny bez granic.
WSKAZÓWKI DIETETYCZNE PRZY CHOROBACH TRZUSTKI, PĘCHERZYKA ŻÓŁCIOWEGO I DRÓG ŻÓŁCIOWYCH
img69.echo.cx/img69/3227/0000001244yu.jpg
img30.echo.cx/img30/504/0000001251op.jpg
Nie chciało mi się przepisywać, więc skopiowałam.Pozdrawiam