Drogą kupna nabyłam wspaniałe muszle o tytułowej nazwie. Gdzieś kołatało mi się, że robi się je nadziewane. U nas znalazłam dwa przepisy - jeden nadziewany pieczarkami i szynką, drugi mięsem (muszle oczywiscie nie przepis). Czytałam, że można faszerować ricottą i szpinakiem - ale szpianaku nie lubię, a sera tego nie kupię. Jakie znacie jeszcze propozycje? Interesowałby mnie przede wszystkim sos w jakim to można podawać. Ale i kompletny przepis też.
Użytkownik ekkore napisał w wiadomości:
> Interesowałby mnie
> przede wszystkim sos w jakim to można podawać. Ale i kompletny przepis też.
Sos, może ten? przepis9584,m albo ten: przepis9459
wiem jak wyglada berlauch. Ale z tego co nam pokazywali Austriacy (wykorzystujac do tego atlas roślin) to podobne do konwalii (liści) i też ostrzegali przed pomyłką.
dodałam przepis na faszerowane conchiglioni - nie jest mój, pochodzi z którejś z gazet ( chyba MOJE GOTOWANIE sprzed 4 - 5 lat, nie mam jej pod ręką więc nie jestem w stanie podać dokładnie); ten przepis wg moich gości i domowników jest najlepszym z wypróbowanych conchiglioni z farszem;
polecam go ;
uwaga odnośnie zapiekania - ponieważ sosu nie jest zbyt wiele dobrze jest nie dopuścić do wysuszenia muszli;
Dzięki wszystkim. Czyta się smacznie. tyle, że ja to muszę zrobić w takiej postaci, aby zjadły dzieci. Spróbuję zrobić z farszem miesno-mielonym - pieczarkowo -serowym w sosie (pomidorowo-paprykowym) Uretana. Może wyjdzie dobre.
I mam jeszcze jedno pytanie - czy makaron obgotowywać (na opakowaniu jest 11 minut)- cyfry rozumiem - hehhe czy też wystarczy je zapiekać w sosoe to same zmiękną?
No i zrobiłam dzisiaj właśnie. Przepis, aby nie uleciał z pamięci od razu dodałam. A i jeszcze jedna wersja mi chodzi po głowie, ale to dodam dopiero jak wypróbuję przepi.
Drogą kupna nabyłam wspaniałe muszle o tytułowej nazwie. Gdzieś kołatało mi się, że robi się je nadziewane. U nas znalazłam dwa przepisy - jeden nadziewany pieczarkami i szynką, drugi mięsem (muszle oczywiscie nie przepis). Czytałam, że można faszerować ricottą i szpinakiem - ale szpianaku nie lubię, a sera tego nie kupię. Jakie znacie jeszcze propozycje? Interesowałby mnie przede wszystkim sos w jakim to można podawać. Ale i kompletny przepis też.
Mmmmmm Pyszne robi moja szwagierka z mięskiem mielonym i czymś jeszcze, zapytam jej o przepis i wklepię tutaj :-))
Użytkownik ekkore napisał w wiadomości:
> Interesowałby mnie
> przede wszystkim sos w jakim to można podawać. Ale i kompletny przepis też.
Sos, może ten? przepis9584,m albo ten: przepis9459
www.incucina.tv
www.cucinainternazionale.com
www.lischka-berlin.de
www.steinbackofen-schlemmerei.de
www.michaelbuechler.ch
poza tym pałęta się gdzieś jeszcze: z łososiem i rucola oraz z Bärlauch-Pesto
www.lotcatering.pl
www.dobrakuchnia.com
www.kucharz.pl
www.zwierciadlo.pl
To Barlauch - pesto brzmi zachęcająco
Tylko nie pomyl z konwalią (Convallaria majalis), bo trująca!
wiem jak wyglada berlauch. Ale z tego co nam pokazywali Austriacy (wykorzystujac do tego atlas roślin) to podobne do konwalii (liści) i też ostrzegali przed pomyłką.
jakim cudem ja przeczytałam, ze podobne do fiołka?
dodałam przepis na faszerowane conchiglioni - nie jest mój, pochodzi z którejś z gazet ( chyba MOJE GOTOWANIE sprzed 4 - 5 lat, nie mam jej pod ręką więc nie jestem w stanie podać dokładnie); ten przepis wg moich gości i domowników jest najlepszym z wypróbowanych conchiglioni z farszem;
polecam go ;
uwaga odnośnie zapiekania - ponieważ sosu nie jest zbyt wiele dobrze jest nie dopuścić do wysuszenia muszli;
Dzięki wszystkim. Czyta się smacznie. tyle, że ja to muszę zrobić w takiej postaci, aby zjadły dzieci. Spróbuję zrobić z farszem miesno-mielonym - pieczarkowo -serowym w sosie (pomidorowo-paprykowym) Uretana. Może wyjdzie dobre.
I mam jeszcze jedno pytanie - czy makaron obgotowywać (na opakowaniu jest 11 minut)- cyfry rozumiem - hehhe czy też wystarczy je zapiekać w sosoe to same zmiękną?
No i zrobiłam dzisiaj właśnie. Przepis, aby nie uleciał z pamięci od razu dodałam. A i jeszcze jedna wersja mi chodzi po głowie, ale to dodam dopiero jak wypróbuję przepi.