Forum

Kuchenne porady

conchiglioni

  • Autor: ekkore Data: 2005-06-08 15:37:40

    Drogą kupna nabyłam wspaniałe muszle o tytułowej nazwie. Gdzieś kołatało mi się, że robi się je nadziewane. U nas znalazłam dwa przepisy - jeden nadziewany pieczarkami i szynką, drugi mięsem (muszle oczywiscie nie przepis). Czytałam, że można faszerować ricottą i szpinakiem - ale szpianaku nie lubię, a sera tego nie kupię. Jakie znacie jeszcze propozycje? Interesowałby mnie przede wszystkim sos w jakim to można podawać. Ale i kompletny przepis też.

  • Autor: piola Data: 2005-06-08 16:39:46

    Mmmmmm Pyszne robi moja szwagierka z mięskiem mielonym i czymś jeszcze, zapytam jej o przepis i wklepię tutaj :-))

  • Autor: Uretan Data: 2005-06-08 17:35:11

    Użytkownik ekkore napisał w wiadomości:
    > Interesowałby mnie
    > przede wszystkim sos w jakim to można podawać. Ale i kompletny przepis też.
    Sos, może ten? przepis9584,m albo ten: przepis9459

  • Autor: klarax Data: 2005-06-08 21:33:41

    www.incucina.tv

    www.cucinainternazionale.com

    www.lischka-berlin.de

    www.steinbackofen-schlemmerei.de

    www.michaelbuechler.ch

    poza tym pałęta się gdzieś jeszcze: z łososiem i rucola oraz z Bärlauch-Pesto

  • Autor: ekkore Data: 2005-06-09 08:19:41

    To Barlauch - pesto brzmi zachęcająco

  • Autor: klarax Data: 2005-06-09 10:13:09

    Tylko nie pomyl z konwalią (Convallaria majalis), bo trująca!

  • Autor: ekkore Data: 2005-06-09 10:16:54

    wiem jak wyglada berlauch. Ale z tego co nam pokazywali Austriacy (wykorzystujac do tego atlas roślin) to podobne do konwalii (liści) i też ostrzegali przed pomyłką.

  • Autor: ekkore Data: 2005-06-09 10:18:19

    jakim cudem ja przeczytałam, ze podobne do fiołka?

  • Autor: jula101 Data: 2005-06-09 10:48:09

    dodałam przepis na faszerowane conchiglioni - nie jest mój, pochodzi z którejś z gazet ( chyba MOJE GOTOWANIE sprzed 4 - 5 lat, nie mam jej pod ręką więc nie jestem w stanie podać dokładnie); ten przepis wg moich gości i domowników jest najlepszym z wypróbowanych conchiglioni z farszem;
    polecam go ;
    uwaga odnośnie zapiekania - ponieważ sosu nie jest zbyt wiele dobrze jest nie dopuścić do wysuszenia muszli;

  • Autor: ekkore Data: 2005-06-11 17:01:31

    Dzięki wszystkim. Czyta się smacznie. tyle, że ja to muszę zrobić w takiej postaci, aby zjadły dzieci. Spróbuję zrobić z farszem miesno-mielonym - pieczarkowo -serowym w sosie (pomidorowo-paprykowym) Uretana. Może wyjdzie dobre.

    I mam jeszcze jedno pytanie - czy makaron obgotowywać (na opakowaniu jest 11 minut)- cyfry rozumiem - hehhe czy też wystarczy je zapiekać w sosoe to same zmiękną?

  • Autor: ekkore Data: 2005-06-19 17:40:40

    No i zrobiłam dzisiaj właśnie. Przepis, aby nie uleciał z pamięci od razu dodałam. A i jeszcze jedna wersja mi chodzi po głowie, ale to dodam dopiero jak wypróbuję przepi.

Przejdź do pełnej wersji serwisu