Uprzejmie proszę o poradę jak zrobić kruszonkę do drożdżówki. Kruszonki w moim wykonaniu powinny się raczej nazywać kamionkami. Mimo że trzymam się przepisów - różnych , to zawsze wychodzi mi to samo - kamień. Nie wiem już czy najpierw piec ciasto a po połowie czasu posypać?Czy co??
Spróbuj tak: szklanka mąki+ szklanka cukru+ szklanka stopionego masła----> wymieszać składniki, poczekać aż się zwiążą, po czym pokruszyć na ciasto. Możesz dodać jakiś aromat, bądź ulubiony składnik.
Uprzejmie proszę o poradę jak zrobić kruszonkę do drożdżówki. Kruszonki w moim wykonaniu powinny się raczej nazywać kamionkami. Mimo że trzymam się przepisów - różnych , to zawsze wychodzi mi to samo - kamień. Nie wiem już czy najpierw piec ciasto a po połowie czasu posypać?Czy co??
Spróbuj tak: szklanka mąki+ szklanka cukru+ szklanka stopionego masła----> wymieszać składniki, poczekać aż się zwiążą, po czym pokruszyć na ciasto. Możesz dodać jakiś aromat, bądź ulubiony składnik.
Powodzenia
Dorota
dziękuję.
Ania