Forum

Kuchenne porady

kruszonka do drożdżówki

  • Autor: aintno1 Data: 2005-06-14 09:50:47

    Uprzejmie proszę o poradę jak zrobić kruszonkę do drożdżówki. Kruszonki w moim wykonaniu powinny się raczej nazywać kamionkami. Mimo że trzymam się przepisów - różnych , to zawsze wychodzi mi to samo - kamień. Nie wiem już czy najpierw piec ciasto a po połowie czasu posypać?Czy co??

  • Autor: dorka Data: 2005-06-14 10:24:31

    Spróbuj tak: szklanka mąki+ szklanka cukru+ szklanka stopionego masła----> wymieszać składniki, poczekać aż się zwiążą, po czym pokruszyć na ciasto. Możesz dodać jakiś aromat, bądź ulubiony składnik.

    Powodzenia
    Dorota

  • Autor: aintno1 Data: 2005-06-14 11:37:24

    dziękuję.
    Ania

Przejdź do pełnej wersji serwisu