Witam wszytskich!moze macie jakis pomysl na krem z truskawkami - taki bez zelatyny i zeby sie nadawal do przelozenia gotowego spodu biszkoptowego.Zeby sie nie narobic i dobrze zjesc.z gory dziekuje za jakies pomysly.:)
wiesz bez żelatyny ciężko ci będzie ten krem utrzymac , jeżeli zaś zdecydujesz się na ten z żelatyną to polecam ci pyszniutki przepis6212, smacznego ,inka21
Ja robię taki niby-budyń. Truskawki miksuję z cukrem, odrobiną mleka i paroma łyżkami mąki krupczatki, ogrzewam do wrzenia, potem studzę. Myślę, że ten budyń nada się na "przekładkę" do ciasta.
Witam wszytskich!moze macie jakis pomysl na krem z truskawkami - taki bez zelatyny i zeby sie nadawal do przelozenia gotowego spodu biszkoptowego.Zeby sie nie narobic i dobrze zjesc.z gory dziekuje za jakies pomysly.:)
wiesz bez żelatyny ciężko ci będzie ten krem utrzymac , jeżeli zaś zdecydujesz się na ten z żelatyną to polecam ci pyszniutki przepis6212, smacznego ,inka21
Ja robię taki niby-budyń. Truskawki miksuję z cukrem, odrobiną mleka i paroma łyżkami mąki krupczatki, ogrzewam do wrzenia, potem studzę. Myślę, że ten budyń nada się na "przekładkę" do ciasta.
dzieki bardzo za rady.Ja troche eksperymentowalam z budyniem.Tylko ze zla ilosc mleka spowodowala ze wszystko plywalo :).Ale i tak bylo dobre.dzieki