Forum

Kuchenne porady

Kurki - grzyby (coby nie było nieporozumień :-D)

  • Autor: emiloos Data: 2005-06-21 11:28:24

    Czołem wsiśkim,

    Widzieliście jakie tanie są kurki (grzybki) na targowiskach?? Dzisiaj kupiłam za 24 pln za kg, wziełam 10 dkg bo po co mi więcej ale i tak było sporo bo są lekkie...
    Wobec tego mam pytanie. Moi drodzy... czy znacie jakieś przepisy z tymi przepysznymi grzybkami oprócz zupki z kurek, kurek podsmażanych, sosów z kurek i jajecznicy z kurkami... ?????

    PS. poza tym zawsze kurki mam zamrożone na zimę

    Pozdrawiam...
    emiloos

  • Autor: Uretan Data: 2005-06-21 12:56:43

    Kurki uduś na oliwie z cebulą do miękkości, wystudź i zmieszaj z wymoczonym 7 min w gorącej wodzie odsączonym i wystudzonym makaronem sojowym (tym półprzezroczystym) pociętym na odcinki ok 5 cm. Dopraw sosem sojowym (ciemnym) i pieprzem. Pyszna i szybka sałatka.

  • Autor: klarax Data: 2005-06-21 20:09:10

    A zamarynować?
    W zimie nie szukał, a znalazł.
    I sałatka jarzynowa się nie pogniewa i angielka żytniej będzie wdzięczną.

Przejdź do pełnej wersji serwisu