Widzieliście jakie tanie są kurki (grzybki) na targowiskach?? Dzisiaj kupiłam za 24 pln za kg, wziełam 10 dkg bo po co mi więcej ale i tak było sporo bo są lekkie...
Wobec tego mam pytanie. Moi drodzy... czy znacie jakieś przepisy z tymi przepysznymi grzybkami oprócz zupki z kurek, kurek podsmażanych, sosów z kurek i jajecznicy z kurkami... ?????
Kurki uduś na oliwie z cebulą do miękkości, wystudź i zmieszaj z wymoczonym 7 min w gorącej wodzie odsączonym i wystudzonym makaronem sojowym (tym półprzezroczystym) pociętym na odcinki ok 5 cm. Dopraw sosem sojowym (ciemnym) i pieprzem. Pyszna i szybka sałatka.
Czołem wsiśkim,
Widzieliście jakie tanie są kurki (grzybki) na targowiskach?? Dzisiaj kupiłam za 24 pln za kg, wziełam 10 dkg bo po co mi więcej ale i tak było sporo bo są lekkie...
Wobec tego mam pytanie. Moi drodzy... czy znacie jakieś przepisy z tymi przepysznymi grzybkami oprócz zupki z kurek, kurek podsmażanych, sosów z kurek i jajecznicy z kurkami... ?????
PS. poza tym zawsze kurki mam zamrożone na zimę
Pozdrawiam...
emiloos
Kurki uduś na oliwie z cebulą do miękkości, wystudź i zmieszaj z wymoczonym 7 min w gorącej wodzie odsączonym i wystudzonym makaronem sojowym (tym półprzezroczystym) pociętym na odcinki ok 5 cm. Dopraw sosem sojowym (ciemnym) i pieprzem. Pyszna i szybka sałatka.
A zamarynować?
W zimie nie szukał, a znalazł.
I sałatka jarzynowa się nie pogniewa i angielka żytniej będzie wdzięczną.