Juz niedlugo sezon na fasolke a ja szukam przepisu na fasolke konserwowa.Mialam kiedys przepis na fasolke w sloiku,ale wyszla strasznie slona.Moze ktos ma i podzieli sie zemna?a moze ktos wie jak mrozi sie fasolke i czy wogole mozna ja zamrozic.Dziekuje za wszystkie porady.
Gabi-podaję Ci przepis siostry Leonilii z Radia Maryja!
-żółtą fasolkę obrać umyć i podgotować na półtwardo w osolonej wodzie.Odlać(wodę zachować)a fasolkę ostudzić.Ułożyć w słoiku lekko ugniatając i zalać zalewą:-na 1 litr wywaru z fasolki dać:
-2 płaskie łyżeczki octu lub cytryny
dobrze rozmieszać i zalać fasolkę.Pasteryzować od zagotowania 2O min.Smacznego.
Juz niedlugo sezon na fasolke a ja szukam przepisu na fasolke konserwowa.Mialam kiedys przepis na fasolke w sloiku,ale wyszla strasznie slona.Moze ktos ma i podzieli sie zemna?a moze ktos wie jak mrozi sie fasolke i czy wogole mozna ja zamrozic.Dziekuje za wszystkie porady.
Gabi-podaję Ci przepis siostry Leonilii z Radia Maryja!
-żółtą fasolkę obrać umyć i podgotować na półtwardo w osolonej wodzie.Odlać(wodę zachować)a fasolkę ostudzić.Ułożyć w słoiku lekko ugniatając i zalać zalewą:-na 1 litr wywaru z fasolki dać:
-2 płaskie łyżeczki octu lub cytryny
dobrze rozmieszać i zalać fasolkę.Pasteryzować od zagotowania 2O min.Smacznego.
ha ha - taka jest pyszna , wiem bo sama w ten sposob robię , inka21
Można jeszcze zamiast octu dać 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego. Też smaczne
Jutro zamieszczę w przepisach sposób robienia fasolki w słoikach na zimę - sprawdzony, niezawodny, super smaczny.