spaghetti ugotować; na patelni podsmażyć boczek (bekon) - jak kto lubi z czosnkiem - zalać śmietanką, zagotować; zdjąć z ognia, dodać rozbełtane żółtka, włożyć spaghetti do sosu, wymieszać, nałożyć na talerz, posypać parmezanem.
Inne szkoły powiadaja, żeby żółtka roztrzepać z parmezanem, jeszcze inne nie używają śmietanki.
Krótko - to są kluchy w szybkim sosie jajeczno-śmietankowym na boczku.
Aha - sól i pieprz.
czy ktos wie jak się robi to danie? prosze o pomoc
spaghetti ugotować; na patelni podsmażyć boczek (bekon) - jak kto lubi z czosnkiem - zalać śmietanką, zagotować; zdjąć z ognia, dodać rozbełtane żółtka, włożyć spaghetti do sosu, wymieszać, nałożyć na talerz, posypać parmezanem.
Inne szkoły powiadaja, żeby żółtka roztrzepać z parmezanem, jeszcze inne nie używają śmietanki.
Krótko - to są kluchy w szybkim sosie jajeczno-śmietankowym na boczku.
Aha - sól i pieprz.
dziękuję slicznie jak dobrze ze jestescie i jest taka wspaniała stronka
Użytkownik wpromyczek napisał w wiadomości:
> czy ktos wie jak się robi to danie? prosze o pomoc
Polecam przepis 9992
:)
Pozdrawiam