Witam, mam straszny problem bo tesknie za smacznym sernikiem,a tu gdzie jestem (Wlochy)mimo tego ze jest tyle serow do wyboru, nie potrafie znalezc wlasciwego do ciast poza mascarpone.Czy ktos ma jakis pomysl?Pozdrawiam!
ja robiłem we Włoszech sernik z marscapone i wychodził w porządku, nie próbowałem z ricotta fresca, ale tez powinno wyjść (z krowiego mleka! - nie koza albo owca)
Witam, mam straszny problem bo tesknie za smacznym sernikiem,a tu gdzie jestem (Wlochy)mimo tego ze jest tyle serow do wyboru, nie potrafie znalezc wlasciwego do ciast poza mascarpone.Czy ktos ma jakis pomysl?Pozdrawiam!
Zrób zsiadłe mleko i z niego twaróg. I już.
ja robiłem we Włoszech sernik z marscapone i wychodził w porządku, nie próbowałem z ricotta fresca, ale tez powinno wyjść (z krowiego mleka! - nie koza albo owca)
Dzieki za podpowiedz, napewno opisze skutki:) A jesli chodzi o zsiadle mleko no to faktycznie nie ma to jak powrot do zrodel hehe:) Pozdrawiam