Witam Wszystkich.
Może się czepiam ale mam pytanie do twórców WIELKIEGO ŻARCIA: dlaczego kuchnia bezglutenowa została zaklasyfikowana jako kuchnia dla dzieci? Przycież alergia na gluten może się ujawnić również w dorosłym życiu - mam taki przykład w domu, kiedy po 21 latach normalnego żywienia się okazało się mój chłopak jest alergikiem na gluten i tak od ponad 2 lat żyje bez glutenu
masz rację , moja siostra tez jest juz dorosłą osobą i kilka lat temu okazało się , ze musi by na diecie bezglutenowej. Gotowe produkty bardzo drogie, a o przepisy trudno.
Nie wiem czy ja umiem czytać - ale dla mnie kuchnia bezglutenowa jest w dietach - dieta bezglutenowa i dla diabetyków (dwa poddziały). A jak zakwalifikuje to poszczególny użytkownik, wpisujący przepisy to już nie zależy od właścicieli i moderatorów, a dopiero pod nim jest kuchnia dla dzieci...
Nie chce otwierać nowego tematu, ponieważ dotyczy on KUCHNI BEZGLUTENOWEJ. Czy ktoś z Was wie jak mogłabym się dowiedzieć czy OCET SPIRYTUSOWY jest produktem bezglutenowym??? Gdzie mogę się tego dowiedzieć tak na 100%.............??
Witam Wszystkich.
Może się czepiam ale mam pytanie do twórców WIELKIEGO ŻARCIA: dlaczego kuchnia bezglutenowa została zaklasyfikowana jako kuchnia dla dzieci? Przycież alergia na gluten może się ujawnić również w dorosłym życiu - mam taki przykład w domu, kiedy po 21 latach normalnego żywienia się okazało się mój chłopak jest alergikiem na gluten i tak od ponad 2 lat żyje bez glutenu
masz rację , moja siostra tez jest juz dorosłą osobą i kilka lat temu okazało się , ze musi by na diecie bezglutenowej. Gotowe produkty bardzo drogie, a o przepisy trudno.
Nie wiem czy ja umiem czytać - ale dla mnie kuchnia bezglutenowa jest w dietach - dieta bezglutenowa i dla diabetyków (dwa poddziały). A jak zakwalifikuje to poszczególny użytkownik, wpisujący przepisy to już nie zależy od właścicieli i moderatorów, a dopiero pod nim jest kuchnia dla dzieci...
Ekkore, ale to pytanie zadano w 2005 roku.....
a ja popatrzyłam tylko na datę odpowiedzi - ups...
Nie chce otwierać nowego tematu, ponieważ dotyczy on KUCHNI BEZGLUTENOWEJ.
Czy ktoś z Was wie jak mogłabym się dowiedzieć czy OCET SPIRYTUSOWY jest produktem bezglutenowym???
Gdzie mogę się tego dowiedzieć tak na 100%.............??