Forum

Gawędy o jedzeniu

kuchnia bezglutenowa

  • Autor: eriani Data: 2005-07-06 21:34:15

    Witam Wszystkich.
    Może się czepiam ale mam pytanie do twórców WIELKIEGO ŻARCIA: dlaczego kuchnia bezglutenowa została zaklasyfikowana jako kuchnia dla dzieci? Przycież alergia na gluten może się ujawnić również w dorosłym życiu - mam taki przykład w domu, kiedy po 21 latach normalnego żywienia się okazało się mój chłopak jest alergikiem na gluten i tak od ponad 2 lat żyje bez glutenu

  • Autor: Milka Data: 2007-11-10 11:02:55

    masz rację , moja siostra tez jest juz dorosłą osobą i kilka lat temu okazało się , ze musi by na diecie bezglutenowej. Gotowe produkty bardzo drogie, a o przepisy trudno.

  • Autor: ekkore Data: 2007-11-11 08:51:44

    Nie wiem czy ja umiem czytać - ale dla mnie kuchnia bezglutenowa jest w dietach - dieta bezglutenowa i dla diabetyków (dwa poddziały). A jak zakwalifikuje to poszczególny użytkownik, wpisujący przepisy to już nie zależy od właścicieli i moderatorów, a dopiero pod nim jest kuchnia dla dzieci...

  • Autor: jasia Data: 2007-11-11 10:25:00

    Ekkore, ale to pytanie zadano w 2005 roku.....

  • Autor: ekkore Data: 2007-11-12 08:27:43

    a ja popatrzyłam tylko na datę odpowiedzi - ups...

  • Autor: Asieńka18 Data: 2008-09-16 12:18:17

    Nie chce otwierać nowego tematu, ponieważ dotyczy on KUCHNI BEZGLUTENOWEJ.
    Czy ktoś z Was wie jak mogłabym się dowiedzieć czy OCET SPIRYTUSOWY jest produktem bezglutenowym???
    Gdzie mogę się tego dowiedzieć tak na 100%.............??

Przejdź do pełnej wersji serwisu