Prawdopodobnie są to 440.000 kg z 150.000 błękitnych rekinów, które Lidl w Niemczech wprowadził do sortymentu i pod naciskiem klientów i ekologów po kilku dniach znowu wycofał.
Kama, możesz z tą "polędwicą" zrobić to samo, co z każdą rybką. Dodatkowo dzięki temu, że mięso jest jak na rybę bardzo zwarte, to można je np. udusić z cebulką. Steki z rekina jadłem w zeszłym roku w Łebie. Były normalnie panierowane i usmażone na rumiano. No i ważne, przed przyrządzaniem mięso trzeba dokładnie rozmrozić, tzn. jego temperatura musi być pokojowa. Inaczej wyschnie na wiór.
kurcze kto wie jak można przyrządzic polędwicę z rekina- też pojawiła się w sklepach proszę!!!!!!!!!
kamaxyz dziękuje z góry
a teraz pozdrawiam ciepło
a gdzie ma rekin polędwicę?
Może gdzieś niedaleko schabu...
Prawdopodobnie są to 440.000 kg z 150.000 błękitnych rekinów, które Lidl w Niemczech wprowadził do sortymentu i pod naciskiem klientów i ekologów po kilku dniach znowu wycofał.
poczytaj sobie:
http://www.google.com/search?q=haifleisch&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0
Kama, możesz z tą "polędwicą" zrobić to samo, co z każdą rybką. Dodatkowo dzięki temu, że mięso jest jak na rybę bardzo zwarte, to można je np. udusić z cebulką. Steki z rekina jadłem w zeszłym roku w Łebie. Były normalnie panierowane i usmażone na rumiano. No i ważne, przed przyrządzaniem mięso trzeba dokładnie rozmrozić, tzn. jego temperatura musi być pokojowa. Inaczej wyschnie na wiór.
Dziękuję ślicznie Uretan
pozdrawiam bardzo gorąco smutna kamaxyz