Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Rozmowy kontrolowane, czyli...

• Autor: shoffix Data: 2005-07-14 01:02:11

... czyli obecność na czacie - w pokoju Wielkie Żarcie - osoby z uprawnieniami operatora/moderatora czata.

Jakie są i powinny być kryteria banowania/wypraszania z pokoju osób korzystających z czata na WŻ? Czym można zawinić?

Temat jest otwarty - jednak w szczególności proszę o zabranie głosu osób z uprawnieniami operatora/moderatora czata.

pozdrawiam,
    shiludek

\/
    /..\
    ---o00- \-00o---
    == shoffix ==

• Autor: marinik Data: 2005-07-14 07:58:05

ha, a mi sie wydawalo, ze to wcale nie takie skomplikowane.
    1. nie wyrzucalbym osoby, ktora uzylaby slowa powszechnie uznanego za niecenzuralne- bo sam czasem takich w okreslonych sytuacjach uzywam (nie mowie o takich slowach kierowanych opod adresem innej osoby - zatem - obrazajacych ja).
    2. wywalilbym osobe zachowujaca sie w sposob ewidentny CHAMSKO, atakujaca innego uczestnika czata (choc tu bym raczej spytal atakowanego, biorac pod uwage ewentualna zazylosc, ktorej moge byc nieswiadomy a co za tym idzie - to co wg mnie jest atakiem w gruncie rzeczy moze byc frywolnym slownym zartem)

• Autor: jolus Data: 2005-07-14 15:04:09

Zgadzam sie z dziewczynami ,że można kogoś "wyprosić " za nie kulturalne zachowanie, obrażanie kogoś , za wulgaryzmy.......ale tak sie ostatnio zastanawiam czy można kogoś wywalić za "wiszenie"?
    Mnie osobiście takia osoba "wisząca" nie przeszkadza , może ma jakiś powod , że sie nie odzywa ,( może się wstydzi, może narazie się tylko przygląda, bo nie wie jak zagadać do starych bywalców czata.....a może akurat musiała wyjśc - sama nieraz tak robie i "wisze":)))
    Nie wiem jak Wy , ale czasami staram się nawiazać z taką osobą jakiś kontakt , zachęcić do rozmowy z nami , ośmielić!!
    Nie jestem zwolenniczką banowania kogoś za to, że sie nie odzywa!!! Takie jest moje osobiste zdanie!

• Autor: bahus Data: 2005-07-14 15:29:20

Borgia, moderator może zbanować tylko na 15 minut. Ja "wiszenia" nie popieram, jest to taka forma podglądactwa. Czat jest do gadania, nie chcesz gadać to nie wchodź na czaty.Wielokrotnie już proszono mnie o usunięcie "wisielca", zrobiłem to tylko raz, (też na prośbę} gdy zachodziło podejrzenie że "wisielec" podszywa się pod Zająca. (a może to było na odwrót )
    Bahus

• Autor: Ifasia Data: 2005-07-14 16:29:21

Ja bym powiedziała tak, może ktoś uzna że mówię żle ale moim zdaniem jak czasami ktoś wchodzi i widzi że nas jest parę osób i się nie odzywa to jest też nie w porządku według mnie, dlaczego się nie odzywa jak go grzecznie próbujemy wołać????? i długo wisi?? denerwuje mnie to, czyli przyszedł na przeszpiegi??? albo ostatnio rozmawiałam sobie spokojnie a tu wchodzi jakiś wariat i nam ubliża i rzuca mięsem, że nie możemy sobie z baby dać rady?? trzeba takich po prostu usuwać.
    Jeszcze jedno jak wchodzimy na chat zauważyłam że bardzo dużo ludzi podaje inny nicki , na chat i inny w użytkownikach i ciągle nie wiem z kim rozmawiam, moim zdaniem powinno być to zabronione!!!! ja nigdy nie zmieniam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu