Forum

Kuchenne porady

Mizeria na zimę

  • Autor: grazka13 Data: 2005-07-19 10:05:44

    Jak zrobić delikatną mizerię do słoików? Już od dawna jej nie robię i zapodziałam przepis, ale przy takim urodzaju ogórków grzech nie przygotować.

  • Autor: inka21 Data: 2005-07-19 13:48:45

    prosze bardzo przepis6294 pamiętaj aby do sloja dodac dużo soczku z tych ogórów a wszystko bedzie pyszne, inka21

  • Autor: alman Data: 2005-07-19 13:55:01

    Mam dla Ciebie dwie propozycje - wg mnie mizeria I jest lepsza.
    przepis10324
    przepis10325

  • Autor: grazka13 Data: 2005-07-19 18:39:43

    Serdeczne dzięki dziewczyny, wypróbuję oba przepisy i dam znac jak wyszły. Mam pytanie do almana - 5 dkg octu=5 ml?

  • Autor: alman Data: 2005-07-19 19:15:10

    Nie. Stawiam na wadze i ważę np. szklanę a następnie wlewam 5 dkg octu /łącznie ma być waga szklanki + 5 dkg octu/

  • Autor: grazka13 Data: 2005-07-19 22:08:51

    Dzięki

  • Autor: shoffix Data: 2005-07-20 21:14:05

    a nie prościej przyjąć pi razy oko 50 centów (sześciennych)?

    BTW. i warto uzupełnić w przepisie ocet o procent.

    pozdrawiam,
    shiludek


    \/
    /..\
    ---o00- \-00o---
    == shoffix ==

  • Autor: emiloos Data: 2005-07-20 15:08:13

    Polecam ogórki z czosnkiem, bardzo dobre, otwieram słoik i wyżeram od razu połowę stojąc przy stole
    przepis7702

    emiloos

  • Autor: matyldusia Data: 2005-07-26 22:46:10

    A czemu sobie nie usiądziesz?
    mat.

  • Autor: bahus Data: 2005-07-27 13:49:32

    Prawdziwy kucharz siedzi tylko jak go wsadzą, przy stole w trakcie przygotowania potraw...NIGDY :)))
    Bahus

  • Autor: emiloos Data: 2005-07-28 09:29:59

    Jakbyś dorwała się do tych ogórów to też byś zapomniała usiąść

  • Autor: grazka13 Data: 2005-08-11 12:21:07

    Użytkownik emiloos napisał w wiadomości:
    > Jakbyś dorwała się do tych ogórów to też byś zapomniała usiąść
    Nie tylko by zapomniała, ale nawet nie zdążyłaby usiąść. Zrobiłam wczoraj na próbę są naprawdę doskonałe.
    Zrobiłam też mizerię I wg przepisu alman - też jest bardzo dobra, idealna do obiadu. Dzięki za przepisy - komentarze już wpisałam. Pozdrawiam grażka.

Przejdź do pełnej wersji serwisu