Forum

Kuchenne porady

Jakies tam przetwory!!

• Autor: dominiczka Data: 2005-07-19 16:17:24

czy ktos zna przepisna na sałtke papryka z pieczarkami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak tak to niech mi wysle meilem p_sobek@buziczek.pl z górry dziekuje!! trzymajcie sie ziomusie!!!!

• Autor: alman Data: 2005-07-19 19:28:24

Nie mam przepisu, ale będę miała , miałam robić w ub.r. ale już mi się nie chciało i ostatecznie nie wzięłam przepisu od znajomej. Jeśli nie otrzymasz od nikogo to się jeszcze odezwij. A tak na marginesie - nie zaszkodziłoby, aby posiadacz takowego wpisał go po prostu.

• Autor: irena sikora Data: 2005-07-19 21:45:27

Witam!Posiadam w swoich obszernych zasobach taki oto przepis:
    1 kg pieczarek pokrojonych w paski i sparzonych w wodzie posolonej i zakwaszonej odrobiną kwasku cytr. lub soku z cytryny
    1,5 kg papryki
    1 kg cebuli

Zalewa :

5 szklanek wody
    1 szklanka octu 10%
    20 dag cukru
    10 ziarenek ziela angielskiego
    5 liści laurowych
    1 łyżeczka pieprzu ziarnistego

Paprykę i cebulę pokroić, osolić do smaku i odstawić na kilka godzin.Pieczarki pokroić i sparzyć.
    Do zagotowanej zalewy włożyć pieczarki i odsączone paprykę i cebulę.Gotować 8-10 minut, wkładać gorące do słoików i zalać wrzącą zalewą, dać po 1 łyżce oleju, zakręcać dokładnie i odwrócić do góry dnem lub krótko pasteryzować .
    Robiłam tę sałatkę jest naprawde dobra.Póżniej wprowadziłam pewne modyfikacje i powstała świetna "sałatka" do sałatek jako baza do przygotowania szybko i smacznie różnych sałatek.Przepis niedługo wpiszę do moich przepisów.Gorąco pozdrawiam!

• Autor: emssa Data: 2005-07-19 22:05:09

Prosze dopisz ten przepis do swoich przepisow

• Autor: dominiczka Data: 2005-07-19 22:29:59

Stokrotne dzięki za ten przepis!!!!!!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu