Ditetycy i lekarze polecają ciemne pieczywo.Czy naprawdę jest takie zdrowe?Czy wszyskim wychodzi na zdrowie? Czy jestem jakimś wybrykiem natury.Otrzymałam zalecenia spożywania ciemnego pieczywa i otrębów.Niestety po ich spożyciu dostaję silnych bólów brzucha.Lekarz ogranicza się do zalecenia - "odstawic", a na moje pytanie dlaczego zdrowe pieczywo nie jest tolerowane przez mój organizm wzrusza ramionami lub udaje, że nie słyszy.Więc ciemne pieczywo jest zdrowe czy nie?Jak sądzicie.
Jest ciemne i ciemne. Może spróbuj graham, ale wyłącznie pszenny? I nie na zakwasie - jest ciężej strawny. I nie świeży. I nie za dużo na raz - daj się bebechom przyzwyczaić. I bogatobłonnikowe rzeczy (z wyjątkiem warzyw oczywiście) trzeba obficie "uwadniać", więc może za mało pijesz. A poza tym to też nie mogę takich pyszności za dużo zjeść, więc to problem ogólny. Mam taką panią, od której kupuję prawdziwy wiejski, ciemny chleb z pieca chlebowego i nigdy mi nic po nim nie jest. Jest boski! Ale chyba wyłącznie lub prawie wyłącznie pszenny.
mat.
Sama piekę chleb w maszynie i piekarniku. Dodawałam mąki żytniej Teraz będę [iekła na samej pszennej.Zobaczymy.Postaram sobie kupić mąkę od gospodarza. Maja własną.Dziękuję za podpowiedzi.
Ditetycy i lekarze polecają ciemne pieczywo.Czy naprawdę jest takie zdrowe?Czy wszyskim wychodzi na zdrowie? Czy jestem jakimś wybrykiem natury.Otrzymałam zalecenia spożywania ciemnego pieczywa i otrębów.Niestety po ich spożyciu dostaję silnych bólów brzucha.Lekarz ogranicza się do zalecenia - "odstawic", a na moje pytanie dlaczego zdrowe pieczywo nie jest tolerowane przez mój organizm wzrusza ramionami lub udaje, że nie słyszy.Więc ciemne pieczywo jest zdrowe czy nie?Jak sądzicie.
Jest ciemne i ciemne. Może spróbuj graham, ale wyłącznie pszenny? I nie na zakwasie - jest ciężej strawny. I nie świeży. I nie za dużo na raz - daj się bebechom przyzwyczaić. I bogatobłonnikowe rzeczy (z wyjątkiem warzyw oczywiście) trzeba obficie "uwadniać", więc może za mało pijesz. A poza tym to też nie mogę takich pyszności za dużo zjeść, więc to problem ogólny. Mam taką panią, od której kupuję prawdziwy wiejski, ciemny chleb z pieca chlebowego i nigdy mi nic po nim nie jest. Jest boski! Ale chyba wyłącznie lub prawie wyłącznie pszenny.
mat.
Sama piekę chleb w maszynie i piekarniku. Dodawałam mąki żytniej Teraz będę [iekła na samej pszennej.Zobaczymy.Postaram sobie kupić mąkę od gospodarza. Maja własną.Dziękuję za podpowiedzi.