Czesc grupowicze, słysze i czytam o tym że o wiele prościej i szybciej jest pasteryzowac słoiki z zimowymi przetworami w piekarniku ale nikt nie potrafi podac dokładnie jak to zrobić? czas? temperatura? może Wy pomożecie:-)
Super, że o tym napisałaś, miałam właśnie zadać to samo pytanie. Ja wprawdzie już to robiłam, ale robiłam na wyczucie, i za każdym razem inaczej. Też proszę o podzielenie się uwagami, zwłaszcza przy piekarniku elektrycznym /jaka temp. grzanie tylko dół, czy też góra/.
Czesc grupowicze, słysze i czytam o tym że o wiele prościej i szybciej jest pasteryzowac słoiki z zimowymi przetworami w piekarniku ale nikt nie potrafi podac dokładnie jak to zrobić? czas? temperatura? może Wy pomożecie:-)
Super, że o tym napisałaś, miałam właśnie zadać to samo pytanie. Ja wprawdzie już to robiłam, ale robiłam na wyczucie, i za każdym razem inaczej. Też proszę o podzielenie się uwagami, zwłaszcza przy piekarniku elektrycznym /jaka temp. grzanie tylko dół, czy też góra/.