Mozna zapiekac w folii, ale ja gotuje, wrzucam na wrzatek, i od chwili zawrzenia 2-3 min, bo potem jest zbyt miekka, i nie smaczna. Podaje do obiadu, i tutaj jak kto lubi; mozna posmarowac maslem i lekko posolic.
Ja również gotuję kukurydzę z tym, że nie wrzucam jej na OSOLONY wrzątek (gdyż sól powoduje właśnie twardnienie kukurydzy) lecz w ocukrzonym (ok.1 łyżeczka cukru) Gotuję ją 5-10min. Nie dłużej. Zbyt długie gotowanie powoduje, iż kukurydza zamiast być bardziej miękka twardniej. Radzę wypróbować
Wysiewam kukurydzę cukrową.Jeżeli chodzi o tą odminę to nadaje się do gotowania i do grilowania.Gotuje się ją krótko.Jeżeli chodzi o grilowanie to mój maż smaruje ją masłem i piecze ok.10 minut na dużym ogniu.Do mocnego zrumienienia ale żeby się nie wysuszyła.Jest bardzo słodka i soczysta.
Lubicie??? Jak ja jecie i do czego???
Kukurydzę w kolbie gotuje do miękkości w osolonej wodzie.Dzieci lubią jak jest sezon na nią.Pozdrawiam madzina!!!
Mozna zapiekac w folii, ale ja gotuje, wrzucam na wrzatek, i od chwili zawrzenia 2-3 min, bo potem jest zbyt miekka, i nie smaczna. Podaje do obiadu, i tutaj jak kto lubi; mozna posmarowac maslem i lekko posolic.
a ja propnuje na grillu
tylko nie obierac jej z lisci i grillowac do miekkosci
pyszna:) pozdrawiam
Krista gdzie ty masz taka kukurydze ktora sie gotuje 2,3 minuty moze ja popelniam jakis blad ale u mnie zazwyczaj trwa to owiele wiele dluzej
Dzieki musze sprobowac
Polecam Humitas - latynoskie gołąbki z młodej kukurydzy zawinięte w kukurydziane liście. Przykładowa recepta tutaj: przepis10005
Radzę wypróbować
Wysiewam kukurydzę cukrową.Jeżeli chodzi o tą odminę to nadaje się do gotowania i do grilowania.Gotuje się ją krótko.Jeżeli chodzi o grilowanie to mój maż smaruje ją masłem i piecze ok.10 minut na dużym ogniu.Do mocnego zrumienienia ale żeby się nie wysuszyła.Jest bardzo słodka i soczysta.
Kukurydzę smaruję grubo masłem, zawijam w folię aluminiową i zapiekam w gorącym piekarniku okolo 20 minut. Smakuje rewelacyjnie z odrobiną soli. Mmmm