Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Krótki opis stworzenia kobiety...

• Autor: Uleczka Data: 2005-07-25 11:55:19

Krótki opis stworzenia kobiety

Kiedy Pan stworzył kobietę, był to już jego 6 dzień pracy i w dodatku po godzinach...
    Pojawił się anioł i spytał:
    - Czemu tyle czasu ci to zajmuje?
    Pan mu odpowiedział:
    - Widziałeś zamówienie? Musi być całkowicie zmywalna, ale nie plastikowa, ma 200 ruchomych części wszystkie wymienne, działa na kawie i resztkach jedzenia, ma łono,
    w którym się mieści 2 dzieci naraz, które znika kiedy (pojęcia nie mam ), ma taki pocałunek, który leczy każdą rzecz od startego kolana do złamanego serca. Anioł starał się powstrzymać Pana:
    - To jest za dużo pracy na jeden dzień, lepiej poczekać ze skończeniem do jutra.
    - Nie mogę, powiedział Pan. Jestem tak blisko skończenia tego dzieła, które jest tak bliskim memu sercu. Anioł zbliżył się i dotknął kobiety:
    - Ale zrobiłeś ja taka miękka, Panie?
    - Ona jest miękka, ale zrobiłem ją także twardą. Nawet nie wiesz ile może znieść lub osiągnąć.
    - Będzie myśleć? Spytał anioł?
    Pan odpowiedział:
    - Nie tylko będzie myśleć, ale rozumować i negocjować. Anioł zauważył cos, zbliżył i dotknął policzka kobiety.
    - Wydaje się, że ten model ma skazę. Powiedziałem Ci, że starałeś się dać za wiele rzeczy.
    -To nie jest skaza - sprzeciwił się Pan - to jest łza.
    - A po co są łzy? zapytał anioł.
    Pan powiedział:
    - Łza to jest forma, która ona wyraża swoja radość, wstyd rozczarowanie, samotność, ból i dumę. Anioł był pod wrażeniem.
    - Jesteś Panie geniuszem, pomyślałeś o wszystkim, to prawda, że kobiety są zdumiewające.

Kobiety maja siłę, która zdumiewa mężczyzn. Maja dzieci, przezwyciężają trudności, dźwigają ciężary, ale obstają przy szczęściu, miłości i radości. Uśmiechają się kiedy chcą krzyczeć, śpiewają kiedy chcą płakać, płaczą kiedy są szczęśliwe i śmieją się kiedy są zdenerwowane. Walczą o to, w co wierzą, sprzeciwiają się niesprawiedliwości, nie zgadzają się na "nie" jako odpowiedz, kiedy wierzą, że jest lepsze rozwiązanie. Nie kupią sobie nowych butów, ale swoim dzieciom tak... Idą do lekarza z przestraszonym przyjacielem, kochają bezwarunkowo, płaczą, kiedy ich dzieci osiągają sukcesy i cieszą się kiedy przyjaciele odnoszą sukcesy. Łamie się im serce, kiedy umiera przyjaciel, cierpią kiedy tracą członka rodziny, ale są silne kiedy nie ma skąd wziąć siły. Wiedzą, że objęcie i pocałunek może uzdrowić zranione serce. Kobiety są różnych wielkości, kolorów i kształtów. Prowadza, latają, chodzą lub wysyłają ci maile żeby powiedzieć ci, że cię kochają. Serce kobiety jest tym co powoduje, że świat się kręci. Kobiety robią więcej niż to, że rodzą. Przynoszą radość
    i nadzieję, współczucie i ideały. Kobiety maja wiele do powiedzenia i do dania. Tak, serce kobiety jest zadziwiające...szczególnie tej kobiety Anioła....to istny skarb....

(Od przyjaciółki)

• Autor: emiloos Data: 2005-07-25 13:04:42

Aż czuję się dumna że jestem kobietą. Ładnie napisane.

Pozdrawiam,
    emiloos

• Autor: bahus Data: 2005-07-25 13:08:01

Zmieniam płeć.....postanowione !!!

Bahus

• Autor: alman Data: 2005-07-25 13:12:24

hehehe, Bahusie, zazdrośniku jeden, życzę powodzenia i jak już się staniesz "Ewą" to się odezwij

• Autor: ekkore Data: 2005-07-25 13:34:17

chyba trochę sterydów i takich innych musisz połykać. A potem coś Ci utną (bo samo chyba nie odpadnie), w innym miejscu doszyją. Pozostań może bahusem a nie bahuską.

• Autor: klarax Data: 2005-07-25 14:50:37

jeżeli, to bachantką

• Autor: ekkore Data: 2005-07-25 15:15:19

zabrakło mi tego słowa, wiedziałam, że one mają swoje własne określenie, ale pamięć, cóż... zawodzi

• Autor: shoffix Data: 2005-07-25 13:23:31

haha, ale antyk ;) Obecnie by to nie wypaliło...; za dużo bajerów. Teraz się robi tak, aby się nie napracować.
    Ojoj, co by z projektu kobiałki wyszło...?

pozdrawiam,
    shiludek

\/
    /..\
    ---o00- \-00o---
    == shoffix ==

• Autor: Stella Data: 2005-07-25 14:24:12

Oj tak Panu Bogu udała się kobieta.Ale tak prawdę mówjąc to nie calkiem bo i tak musimy się malować.Hi hi hiPozdrawiam Stella.

• Autor: emiloos Data: 2005-07-26 09:23:45

Hihi... dlaczego kobiety malują się i perfumują?
    Bo są brzydkie i śmierdzą, hihi...

• Autor: kropka1976 Data: 2005-07-25 16:30:17

Piękne i bardzo mądre..:)
    strzał w 10-tkę

• Autor: kucharkalitewska Data: 2005-07-25 16:33:15

"Woman is a nigger of the world"

• Autor: grazka13 Data: 2005-07-25 18:01:23

Mądre, prawdziwe i piękne - wzruszyłam się.

• Autor: matyldusia Data: 2005-07-25 22:02:19

Oj, czyżby ten medal był jakiś inny i nie miał rewersu?
    mat. - baba trzeźwo myśląca (albo też bez złudzeń)

• Autor: perdii Data: 2005-07-26 08:48:10

Piękne i wzruszające i prawdziwe. Panom się tylko wydaje , że oni rządzą .Patrząc nawet na historię : Za każdym wiekim facetem stała wielka kobieta. Ale wszyscy są potrzebni,żeby życie nam mijało wesoło i przyjemnie i razem jest zawsze lepiej.

• Autor: madzina Data: 2005-07-27 09:02:34

Dzięki krzepiąco ten opis wygląda zaraz go pchnę innym kobietkom niech się wzmocnią pozdrowienia madzina!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu