Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Może , ktoś ma sposób na migrenę?

• Autor: madzina Data: 2005-07-31 08:36:25

Od kilku lat mam migrenowe bóle głowy trwają do 5 dni .Żadne leki nie pomagają wręcz uczulają np:pyralgina.Światło-wstręt , zapach tylko pogłębiają ból.Wszyskie badania są ok! Lekarz powiedział "ten typ tak ma" i już. Może ,ktoś ma metodę choć na złagodzenie bo czasem to piękne życie .....pozdrawiam madzina!!!

• Autor: dominiczka Data: 2005-07-31 09:19:21

Madzino ja mam dwa sposoby na łagodzenie bólu sama miewam takie bóle więc są one wypróbowane.
    Plastry surowego ziemniaka przyłóż sobie do skroni i połóż się w cichym pokoju lub tak samo zrób z surową cebulą.
    Przekrój cebulę na pół , przyłóż do skroni,równocześnie dodatkowo dobry efekt daje też daje wąchanie cebuli.
    Te sposoby znalazłam w książce "Apteczka babuni ".
    Aha pij jeszcze herbatę z melisy lekarskiej.

• Autor: ekkore Data: 2005-07-31 09:30:33

coca- cola. Tak twierdzi mój mąż (on jest migrenowcem). I tak postępowała pewna znajoma Niemka - dużo odpoczynku i cola.

• Autor: dominiczka Data: 2005-07-31 09:57:43

Coco-cola też dobrze działa na dolegliwości żołądkowe ale trzeba wiedzieć, że cola zawiera szkodliwe substancje a to się odbija na naszych zębach i kościach.Nie wierzysz, to nalej do szklanki coli i włóż kawałek kości zobaczysz co się stanie za 2 tygodnie.
    Wiesz co............p r o s z e k !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Autor: bahus Data: 2005-07-31 11:56:22

Ja używam coli jak nie mogę odkręcić starych, zardzewiałych śrub
    Bahus

• Autor: madzina Data: 2005-07-31 11:34:29

Bardzo dziękuje Dominiczko i Ekkore , za sposoby na migrenę wypróbuje !!!

• Autor: till Data: 2005-07-31 12:01:33

Madzina , litości , a idź ty do neurologa !!! Z tą Pyralginą to nie jest najlepszy pomysł... migrenę można leczyc . A stosujesz dietę ??? Wiesz co ci wyzwala dolegliwości???

• Autor: emssa Data: 2005-07-31 12:55:50

jesli juz musisz przeciwbolowe to stosuj w czopkach bo przy migrenie polykanie tabletek tylko poglebia dolegliwosci zoladkowe

• Autor: madzina Data: 2005-08-01 08:48:35

Bardzo pięknie dziękuję wszystkim za porady ,kochani żarłowicze gorąco pozdrawiam madzina!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu