{chef}Serowe oponki.
Składniki:1 kg. mąki,3 jajka,1 kg. białego sera,1/4 paczki margaryny,1/2 szklanki cukru,2 łyżeczki sody,aromat według uznania,kilka łyzek gęstej śmietany.
Wykonanie:z podanych składników zarobić ciasto jak na makaron(uważać na śmietanę ,aby nie dodać za duzo),rozwałkować na 1 cm.Szklanką wycinać kółka a w środku kieliszkiem małe kółeczka.Smażyć na złoto w głębokim tłuszczu.
Co prawda to nie są oponki waniliowe ale równie smaczne.Polecam.{2thumbsup}
Stary, dobry przepis legendarnego Rottenhofera:
http://gutenberg.spiegel.de/rottenho/kochbuch/nr1667.htm
cała, słynna książka kucharska Rottenhofera:
http://gutenberg.spiegel.de/rottenho/kochbuch/0htmldir.htm
jeśli niemiecki szwankuje, to zadzwoń do mnie wieczorem (nie przed 22:00) na Skype - klarax
mogłeś przetłumaczyc i podać z łaski swojej byłabym wdzięczna
{chef}Serowe oponki.
Składniki:1 kg. mąki,3 jajka,1 kg. białego sera,1/4 paczki margaryny,1/2 szklanki cukru,2 łyżeczki sody,aromat według uznania,kilka łyzek gęstej śmietany.
Wykonanie:z podanych składników zarobić ciasto jak na makaron(uważać na śmietanę ,aby nie dodać za duzo),rozwałkować na 1 cm.Szklanką wycinać kółka a w środku kieliszkiem małe kółeczka.Smażyć na złoto w głębokim tłuszczu.
Co prawda to nie są oponki waniliowe ale równie smaczne.Polecam.{2thumbsup}