Może ktoś zna przepis na takie zawijane ślimaczki z ciasta drożdżowego z cynamonem? Przed laty gdzieś u kogoś to jadłam, teraz chętnie bym coś takiego zrobiła swoim dzieciom. Poratujcie...
Ja robiłem tylko rogaliki a nie ślimaczki, ale podejrzewam że to podobne. Z ciasta drożdżowego (niezbyt słodkiego) rozwałkowanego na placek o grubości ok. 1 cm, wycinam szklanką kółka, posypuję lekko cukrem i obficie cynamonem i zwijam. Potem na blachę w 180 stopniach.
Może ktoś zna przepis na takie zawijane ślimaczki z ciasta drożdżowego z cynamonem? Przed laty gdzieś u kogoś to jadłam, teraz chętnie bym coś takiego zrobiła swoim dzieciom. Poratujcie...
Ja robiłem tylko rogaliki a nie ślimaczki, ale podejrzewam że to podobne. Z ciasta drożdżowego (niezbyt słodkiego) rozwałkowanego na placek o grubości ok. 1 cm, wycinam szklanką kółka, posypuję lekko cukrem i obficie cynamonem i zwijam. Potem na blachę w 180 stopniach.