Mam miseczkę malin zasypanych cukrem. Za mało na prztwory :-( Co zrobić z nich? Pływają w soku. Nie chcę żeby się zmarnowały...
Zagotuj aż do konsystencji syropu i polej lody waniliowe. Oczywiście maliny mają być ciepłe.Pozdrawiam.
Że też sama na to nie wpadłam!!! Tylko, że nie mam lodów i sklepu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A dziś rano byłam na zakupach w pobliskim miasteczku!!!! Jak nic nie znajdę zrobie syrop, przecisnę przez sitko i dodam do herbaty. Chyba moze być?
A może zalać wódką?
oczywiście że można, będzie pyszna naleweczka Bahus
Moze żelatynka i bedzie pyszna galaretka? Również na ciasto biszkoptowe?
No i zjadłam....sama wszystko. Zrobiłam syrop i siup na ciepło z biszkoptami. A wydawało mi się , że nie mam ochoty na maliny... Sprawa się sama rozwiązała. Ale chłopakom moim o tym nie powiem....No i znowu nagrzeszyłam.
Mam miseczkę malin zasypanych cukrem. Za mało na prztwory :-( Co zrobić z nich? Pływają w soku. Nie chcę żeby się zmarnowały...
Zagotuj aż do konsystencji syropu i polej lody waniliowe. Oczywiście maliny mają być ciepłe.Pozdrawiam.
Że też sama na to nie wpadłam!!! Tylko, że nie mam lodów i sklepu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A dziś rano byłam na zakupach w pobliskim miasteczku!!!! Jak nic nie znajdę zrobie syrop, przecisnę przez sitko i dodam do herbaty. Chyba moze być?
A może zalać wódką?
oczywiście że można, będzie pyszna naleweczka
Bahus
Moze żelatynka i bedzie pyszna galaretka? Również na ciasto biszkoptowe?
No i zjadłam....sama wszystko. Zrobiłam syrop i siup na ciepło z biszkoptami. A wydawało mi się , że nie mam ochoty na maliny...
Sprawa się sama rozwiązała. Ale chłopakom moim o tym nie powiem....No i znowu nagrzeszyłam.