Nie :-) wszystko razem wymieszać w wiadrze z ogórkami, odczekać 2 h i pakować do wyparzonych słoików. Pasteryzować od zagotowania wody ok 10 minut -0,5 l słoiki lub 15 minut - większe.
Możesz sobie to podgrzać jeżeli chcesz aby wszystko się szybciej rozpuściło ale nie jest to konieczne. Zalewa NIE może być ciepła w trakcie dodania ogórków i czosnku.
Czy ocet, cukier i oliwę należy rozgrzać przed zalaniem ogórków?
Dzięki z góry za odpowiedź
Nie :-) wszystko razem wymieszać w wiadrze z ogórkami, odczekać 2 h i pakować do wyparzonych słoików. Pasteryzować od zagotowania wody ok 10 minut -0,5 l słoiki lub 15 minut - większe.
Możesz sobie to podgrzać jeżeli chcesz aby wszystko się szybciej rozpuściło ale nie jest to konieczne. Zalewa NIE może być ciepła w trakcie dodania ogórków i czosnku.
Pozdrawiam,
emiloos
Dzięki, Emi, jutro się biorę do roboty.
ps.Dostałaś wiadomość na gg?
Yyy... nie. Mój nr to 4348768. Na gg w sprawie ogórów tylko jolus się odezwała.