Forum

Kuchenne porady

Ogórki z czosnkiem- pytanie do emiloos

  • Autor: dorka Data: 2005-08-07 18:09:40

    Czy ocet, cukier i oliwę należy rozgrzać przed zalaniem ogórków?

    Dzięki z góry za odpowiedź

  • Autor: emiloos Data: 2005-08-08 08:12:44

    Nie :-) wszystko razem wymieszać w wiadrze z ogórkami, odczekać 2 h i pakować do wyparzonych słoików. Pasteryzować od zagotowania wody ok 10 minut -0,5 l słoiki lub 15 minut - większe.
    Możesz sobie to podgrzać jeżeli chcesz aby wszystko się szybciej rozpuściło ale nie jest to konieczne. Zalewa NIE może być ciepła w trakcie dodania ogórków i czosnku.

    Pozdrawiam,
    emiloos

  • Autor: dorka Data: 2005-08-08 21:49:18

    Dzięki, Emi, jutro się biorę do roboty.

    ps.Dostałaś wiadomość na gg?

  • Autor: emiloos Data: 2005-08-09 13:46:26

    Yyy... nie. Mój nr to 4348768. Na gg w sprawie ogórów tylko jolus się odezwała.

Przejdź do pełnej wersji serwisu