50 dag słodkiej papryki,
50 dag bakłażanów,
1 duża cebula,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki oliwy,
sól,
pieprz,
pół łyżki octu.
Bakłażany i paprykę upiec w piekarniku. Ostudzić. Zdjąć skórkę, posiekać drewnianą łyżką lub nierdzewnym nożem (nie czernieje). Dodać drobno posiekany czosnek i cebulę. Doprawić pieprzem, oliwą i octem, posolić. Wstawić do lodówki. Podawać na zimno do mięsa i ryb pieczonych na grillu.
Bahus
Ostatnio "zakochałam się" w paście Ajwar i relish "Podrawki" może ktoś wie jak zrobić to domowym sposobem?
Ajwar
50 dag słodkiej papryki,
50 dag bakłażanów,
1 duża cebula,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki oliwy,
sól,
pieprz,
pół łyżki octu.
Bakłażany i paprykę upiec w piekarniku. Ostudzić. Zdjąć skórkę, posiekać drewnianą łyżką lub nierdzewnym nożem (nie czernieje). Dodać drobno posiekany czosnek i cebulę. Doprawić pieprzem, oliwą i octem, posolić. Wstawić do lodówki. Podawać na zimno do mięsa i ryb pieczonych na grillu.
Bahus
źródło internet
dzięki Bahus, a nie wiesz czy to można jakoś utrwalić na zimę?
normalnie pasteryzujesz
Bahus