Forum

Kuchenne porady

Ajwar

  • Autor: ulaj Data: 2005-08-08 12:36:49

    Ostatnio "zakochałam się" w paście Ajwar i relish "Podrawki" może ktoś wie jak zrobić to domowym sposobem?

  • Autor: bahus Data: 2005-08-08 12:52:22

    Ajwar

    50 dag słodkiej papryki,
    50 dag bakłażanów,
    1 duża cebula,
    2 ząbki czosnku,
    2 łyżki oliwy,
    sól,
    pieprz,
    pół łyżki octu.

    Bakłażany i paprykę upiec w piekarniku. Ostudzić. Zdjąć skórkę, posiekać drewnianą łyżką lub nierdzewnym nożem (nie czernieje). Dodać drobno posiekany czosnek i cebulę. Doprawić pieprzem, oliwą i octem, posolić. Wstawić do lodówki. Podawać na zimno do mięsa i ryb pieczonych na grillu.
    Bahus

    źródło internet

  • Autor: ulaj Data: 2005-08-09 14:07:34

    dzięki Bahus, a nie wiesz czy to można jakoś utrwalić na zimę?

  • Autor: bahus Data: 2005-08-09 16:26:28

    normalnie pasteryzujesz
    Bahus

Przejdź do pełnej wersji serwisu