Forum

Gawędy o jedzeniu

Superknajpy z dobrym jedzeniem w Waszych miejscowościach

• Autor: Marla Data: 2005-08-09 23:00:24

Może zaprezentujecie jakieś dobre knajpy w Waszych miejscowościach - takie z klimacikiem, ciekawym wnętrzem i oczywiście fantastycznymi potrawami?

• Autor: klio Data: 2005-08-10 09:12:40

Fajnie by było zrobić taka mapke :D

Klio
    ~(*_*)~

• Autor: emiloos Data: 2005-08-10 09:22:08

W Gliwicach zapraszam do mojego mieszkania... zawsze dobre jedzonko i zimne piwko... hihi... muzyka pod gości puszczana... ogólnie zapraszam hihihi

emi

• Autor: till Data: 2005-08-10 09:25:16

Do czasu , Emi , do czasu....zagniezdzi się wam w knajpie jakiś Nieletni i będzie po wszystkim...w menu zostanie mleczko z kaszką a wystrój wnętrza zmieni się wam diametralnie...ze o gosciach juz nie wspomnę...

• Autor: emiloos Data: 2005-08-10 10:09:38

Na razie ma ma takiej możliwości więc się nie martwię...
    A potem to będziemy serwować mleczko w kufelkach, kaszki z bajerami a z głośniczków będzie cichutko sączyć się muzyka "Fasolek"... też będzie fajnie tylko klientela się troszkę zmieni ;-)

• Autor: till Data: 2005-08-10 13:41:36

Emi , nie ma takiej mozliwości tylko wtedy gdy zyje sie w absolutnym celibacie. Wszystko inne moze być zawodne...

• Autor: emiloos Data: 2005-09-02 14:53:56

Kochana till czasem są inne powody dla których się nie ma dzieci niż własny wybór... Czasem nawet jakby człowiek chciał to ich mieć nie może...

A co do knajp to w gliwicach polecam Naleśnikarnię - STARA CHATA, znajduje się w bocznej uliczce od rynku, tanie żarełko w bardzo duuuużych ilościach i do tego super smaczne. Można kupić sobie piwko, wystrój bardzo kameralny, cichutka muzyczka. Polecam także restaurację SECESJA, także niedaleko rynku, wystrój jak u babci w saloniku, wszędzie białe kwiaty, drewniane okrągłe stoliki, robione na szydełku (!!!) białe obrusy na stołach... bardzo miła obsługa i barmani żąglujący butelkami. Ceny nawet znośne - deserki pycha !!!

• Autor: zdrowy Data: 2005-08-28 22:53:00

Oj, bo przyjadę i co wtedy? A lubię przy muzyce.

• Autor: asie_k Data: 2005-08-20 14:15:13

Dla wszystkich mieszkańców Chełma i turystów proponuję wspaniałą, przepyszną, przeuroczą restaurację GĘSIA SZYJA. Dobre jest tam wszystko, dlatego nie będę wymieniać. Ale najlepsze są lody i chrust z piersi kurczaka z pysznym sosikiem czosnkowym-mniam, palce lizać.(to jest jedyna rzecz, która mi się podoba w tej całej miejscowości)

• Autor: Sweetya Data: 2005-09-04 14:11:01

Heej!Polecam w W-wie-klub o nazwie ,,Dziki''.Co prawda są tam dość wygórowane ceny(niestety-),ale żarcie bardzo dobre.Klimat również-pub stylizowany na chatę krytą strzechą,drewniane ławy,stoły.Otoczony lasem-szczególnie urokliwe miejsce latem ,bo można się spotkać na piwku,czy jedzonku, a potem pospacerować po lasku.W weekendy można przejechać się bryczką lub pojeździć ,,wierzchem''Oprócz tego jest plac zabaw dla dzieci-więc można jeździć tam całymi rodzinami,super miejsce żeby pojechać rowerkiem.Klub znajduje się na Choszczówce-konkretnie ul.Chlubna 1A.Jesli ktoś jest z W-wy,lub okolic ,albo nawet nie ,a miałby ochotę kiedyś tam wpaść-serdecznie zapraszam-może kiedyś się tam spotkamy???CO WY NA TO???

• Autor: Marla Data: 2005-09-10 15:10:40

Ja w Wawce polecam oblegane Bistro Bordo na Chmielnej. Ciężko znależć tam stolik i obsługa damska też nie jest tam najlepsza, ale wszystko rekompensuje  super jedzenie- głównie kuchnia włoska. Drugim ciekawym i mało obleganym miejscem jest Pub Fretowisko na Freta. Ma fajne wnętrze, wygodne kanapy, rewelacyjne makarony i przepyszne desery, kawa też jest ok, tylko piwko trochę drogie. Mają tam równiez bardzo dobre winka.

• Autor: nutella Data: 2005-09-12 22:02:31

A ja w mojej kochanej Warszawie bardzo lubię SHADU CAFE na ul. Wałowej 5

• Autor: SłodkaMrruczka Data: 2005-09-29 02:13:46

Sweetya
    jak przyjade do rodzicow z Dublina bardzo chetnie
    jak cos moje GG to 1214087

• Autor: SłodkaMrruczka Data: 2005-09-29 02:15:39

Poza tym w Wawie
    --> spizarnia na Emilii Plater - rewelacyjne domowe zarelko (czesto zmieniaja karte) - jak bylam ostatnio jadlam nalesniki z kozim serem niebo w gebie i rydze z patelni przepysznosci

• Autor: SłodkaMrruczka Data: 2005-09-29 02:18:10

i jeszcze vera italia na ochocie nazwy ulicy nie pamietam ale w takim niepozornym baraczku
    ich rekomendacja jest to ze zajadajA sie tam rodowici wlosi

+ Samira na tylach MPO - tez w baraku - libanska
    ich shawarme bierze od nich hotel sheraton
    obok knajpki swietny sklepik gdzie kupicie np oliwki nadziewane migdalami lub czoskiem

• Autor: SłodkaMrruczka Data: 2005-09-29 02:18:15

i jeszcze vera italia na ochocie nazwy ulicy nie pamietam ale w takim niepozornym baraczku
    ich rekomendacja jest to ze zajadajA sie tam rodowici wlosi

+ Samira na tylach MPO - tez w baraku - libanska
    ich shawarme bierze od nich hotel sheraton
    obok knajpki swietny sklepik gdzie kupicie np oliwki nadziewane migdalami lub czoskiem

• Autor: emaus Data: 2005-10-13 01:10:49

Kicia, to nie ta Spizarnia. To ta druga niedaleko Arkadii

• Autor: b_p102 Data: 2005-09-13 00:22:21

Użytkownik Marla napisał w wiadomości:
    > Może zaprezentujecie jakieś dobre knajpy w Waszych miejscowościach - takie z
    > klimacikiem, ciekawym wnętrzem i oczywiście fantastycznymi potrawami?
    Ludzie!!! Zanotujcie Karczma Zielona Chata w Warszawie przy Wola Parku.Byłem tam w sobotę i było zaje....
    Żarcie extra (jeszcze czuję smak goloneczki) a laseczki palce lizać i nie tylko.Dawno tak się nie bawiłem no i powiem Wam o najważniejszym: tam poznałem Magdę i jej koleżanki.Pozdrawiam wszystkich amatorów dobrej zabawy.

• Autor: dorka Data: 2005-09-13 09:57:57

Użytkownik b_p102 napisał w wiadomości:

> Zanotujcie Karczma Zielona Chata w Warszawie przy Wola Parku.

Potwierdzam, knajpka super!!

• Autor: Marla Data: 2005-11-15 19:01:12

Moje ostatnie warszawskie fascynacje to Jajo na Zgody. Dają tam pyszne włoskie jedzenie. Spokojnie wszystko mogę tam polecić. Wnętrze knajpki może nie jest szczególnie oryginalne, ale jest przytulne i można tam spokojnie pogadać. Pyszne makarony i dobre winko w przytępnej cenie dają też w Wino & Pasta na Moniuszki. Lokal ma też dość ciekawe wnętrze, a tamtejsza atmosfera  sprzyja pogaduchom.

• Autor: assica Data: 2006-01-16 15:06:03

KRAKÓW ZAPRASZAM DO "OGNIEM I MIECZEM" JEDYNA W SWOIM RODZAJU A JAKIE JEDZENIE!!! JEDNAK TROSZKĘ DROGO ARE RAZ JEDEN WYPADA TAM BYĆ. SPRAWDŹCIE NA STRONIE INTERNETOWEJ KTO TAM BYWAŁ!!!

• Autor: angela Data: 2006-01-28 10:13:07

Zapraszam do Wrocławia do Karczmy Lwowskiej w Rynku. Pyszne jedzonko, wspaniała obsługa.  Gołąbki kresówki w sosie grzybowym, niebo w gębie.

• Autor: bahus Data: 2006-01-31 23:54:22

Byłem w październiku, jadłem i chwalę. Pycha
    Bahus

Przejdź do pełnej wersji serwisu