Do czasu , Emi , do czasu....zagniezdzi się wam w knajpie jakiś Nieletni i będzie po wszystkim...w menu zostanie mleczko z kaszką a wystrój wnętrza zmieni się wam diametralnie...ze o gosciach juz nie wspomnę...
Na razie ma ma takiej możliwości więc się nie martwię...
A potem to będziemy serwować mleczko w kufelkach, kaszki z bajerami a z głośniczków będzie cichutko sączyć się muzyka "Fasolek"... też będzie fajnie tylko klientela się troszkę zmieni ;-)
Kochana till czasem są inne powody dla których się nie ma dzieci niż własny wybór... Czasem nawet jakby człowiek chciał to ich mieć nie może...
A co do knajp to w gliwicach polecam Naleśnikarnię - STARA CHATA, znajduje się w bocznej uliczce od rynku, tanie żarełko w bardzo duuuużych ilościach i do tego super smaczne. Można kupić sobie piwko, wystrój bardzo kameralny, cichutka muzyczka. Polecam także restaurację SECESJA, także niedaleko rynku, wystrój jak u babci w saloniku, wszędzie białe kwiaty, drewniane okrągłe stoliki, robione na szydełku (!!!) białe obrusy na stołach... bardzo miła obsługa i barmani żąglujący butelkami. Ceny nawet znośne - deserki pycha !!!
Dla wszystkich mieszkańców Chełma i turystów proponuję wspaniałą, przepyszną, przeuroczą restaurację GĘSIA SZYJA. Dobre jest tam wszystko, dlatego nie będę wymieniać. Ale najlepsze są lody i chrust z piersi kurczaka z pysznym sosikiem czosnkowym-mniam, palce lizać.(to jest jedyna rzecz, która mi się podoba w tej całej miejscowości)
Heej!Polecam w W-wie-klub o nazwie ,,Dziki''.Co prawda są tam dość wygórowane ceny(niestety-),ale żarcie bardzo dobre.Klimat również-pub stylizowany na chatę krytą strzechą,drewniane ławy,stoły.Otoczony lasem-szczególnie urokliwe miejsce latem ,bo można się spotkać na piwku,czy jedzonku, a potem pospacerować po lasku.W weekendy można przejechać się bryczką lub pojeździć ,,wierzchem''Oprócz tego jest plac zabaw dla dzieci-więc można jeździć tam całymi rodzinami,super miejsce żeby pojechać rowerkiem.Klub znajduje się na Choszczówce-konkretnie ul.Chlubna 1A.Jesli ktoś jest z W-wy,lub okolic ,albo nawet nie ,a miałby ochotę kiedyś tam wpaść-serdecznie zapraszam-może kiedyś się tam spotkamy???CO WY NA TO???
Ja w Wawce polecam oblegane Bistro Bordo na Chmielnej. Ciężko znależć tam stolik i obsługa damska też nie jest tam najlepsza, ale wszystko rekompensuje super jedzenie- głównie kuchnia włoska. Drugim ciekawym i mało obleganym miejscem jest Pub Fretowisko na Freta. Ma fajne wnętrze, wygodne kanapy, rewelacyjne makarony i przepyszne desery, kawa też jest ok, tylko piwko trochę drogie. Mają tam równiez bardzo dobre winka.
Poza tym w Wawie --> spizarnia na Emilii Plater - rewelacyjne domowe zarelko (czesto zmieniaja karte) - jak bylam ostatnio jadlam nalesniki z kozim serem niebo w gebie i rydze z patelni przepysznosci
i jeszcze vera italia na ochocie nazwy ulicy nie pamietam ale w takim niepozornym baraczku ich rekomendacja jest to ze zajadajA sie tam rodowici wlosi
+ Samira na tylach MPO - tez w baraku - libanska ich shawarme bierze od nich hotel sheraton obok knajpki swietny sklepik gdzie kupicie np oliwki nadziewane migdalami lub czoskiem
i jeszcze vera italia na ochocie nazwy ulicy nie pamietam ale w takim niepozornym baraczku ich rekomendacja jest to ze zajadajA sie tam rodowici wlosi
+ Samira na tylach MPO - tez w baraku - libanska ich shawarme bierze od nich hotel sheraton obok knajpki swietny sklepik gdzie kupicie np oliwki nadziewane migdalami lub czoskiem
Użytkownik Marla napisał w wiadomości: > Może zaprezentujecie jakieś dobre knajpy w Waszych miejscowościach - takie z > klimacikiem, ciekawym wnętrzem i oczywiście fantastycznymi potrawami? Ludzie!!! Zanotujcie Karczma Zielona Chata w Warszawie przy Wola Parku.Byłem tam w sobotę i było zaje.... Żarcie extra (jeszcze czuję smak goloneczki) a laseczki palce lizać i nie tylko.Dawno tak się nie bawiłem no i powiem Wam o najważniejszym: tam poznałem Magdę i jej koleżanki.Pozdrawiam wszystkich amatorów dobrej zabawy.
Moje ostatnie warszawskie fascynacje to Jajo na Zgody. Dają tam pyszne włoskie jedzenie. Spokojnie wszystko mogę tam polecić. Wnętrze knajpki może nie jest szczególnie oryginalne, ale jest przytulne i można tam spokojnie pogadać. Pyszne makarony i dobre winko w przytępnej cenie dają też w Wino & Pasta na Moniuszki. Lokal ma też dość ciekawe wnętrze, a tamtejsza atmosfera sprzyja pogaduchom.
KRAKÓW ZAPRASZAM DO "OGNIEM I MIECZEM" JEDYNA W SWOIM RODZAJU A JAKIE JEDZENIE!!! JEDNAK TROSZKĘ DROGO ARE RAZ JEDEN WYPADA TAM BYĆ. SPRAWDŹCIE NA STRONIE INTERNETOWEJ KTO TAM BYWAŁ!!!
Może zaprezentujecie jakieś dobre knajpy w Waszych miejscowościach - takie z klimacikiem, ciekawym wnętrzem i oczywiście fantastycznymi potrawami?
Fajnie by było zrobić taka mapke :D
Klio
~(*_*)~
W Gliwicach zapraszam do mojego mieszkania... zawsze dobre jedzonko i zimne piwko... hihi... muzyka pod gości puszczana... ogólnie zapraszam hihihi
emi
Do czasu , Emi , do czasu....zagniezdzi się wam w knajpie jakiś Nieletni i będzie po wszystkim...w menu zostanie mleczko z kaszką a wystrój wnętrza zmieni się wam diametralnie...ze o gosciach juz nie wspomnę...
Na razie ma ma takiej możliwości więc się nie martwię...
A potem to będziemy serwować mleczko w kufelkach, kaszki z bajerami a z głośniczków będzie cichutko sączyć się muzyka "Fasolek"... też będzie fajnie tylko klientela się troszkę zmieni ;-)
Emi , nie ma takiej mozliwości tylko wtedy gdy zyje sie w absolutnym celibacie. Wszystko inne moze być zawodne...
Kochana till czasem są inne powody dla których się nie ma dzieci niż własny wybór... Czasem nawet jakby człowiek chciał to ich mieć nie może...
A co do knajp to w gliwicach polecam Naleśnikarnię - STARA CHATA, znajduje się w bocznej uliczce od rynku, tanie żarełko w bardzo duuuużych ilościach i do tego super smaczne. Można kupić sobie piwko, wystrój bardzo kameralny, cichutka muzyczka. Polecam także restaurację SECESJA, także niedaleko rynku, wystrój jak u babci w saloniku, wszędzie białe kwiaty, drewniane okrągłe stoliki, robione na szydełku (!!!) białe obrusy na stołach... bardzo miła obsługa i barmani żąglujący butelkami. Ceny nawet znośne - deserki pycha !!!
Oj, bo przyjadę i co wtedy? A lubię przy muzyce.
Dla wszystkich mieszkańców Chełma i turystów proponuję wspaniałą, przepyszną, przeuroczą restaurację GĘSIA SZYJA. Dobre jest tam wszystko, dlatego nie będę wymieniać. Ale najlepsze są lody i chrust z piersi kurczaka z pysznym sosikiem czosnkowym-mniam, palce lizać.(to jest jedyna rzecz, która mi się podoba w tej całej miejscowości)
Heej!Polecam w W-wie-klub o nazwie ,,Dziki''.Co prawda są tam dość wygórowane ceny(niestety-
),ale żarcie bardzo dobre.Klimat również-pub stylizowany na chatę krytą strzechą,drewniane ławy,stoły.Otoczony lasem-szczególnie urokliwe miejsce latem ,bo można się spotkać na piwku,czy jedzonku, a potem pospacerować po lasku.W weekendy można przejechać się bryczką lub pojeździć ,,wierzchem''Oprócz tego jest plac zabaw dla dzieci-więc można jeździć tam całymi rodzinami,super miejsce żeby pojechać rowerkiem.Klub znajduje się na Choszczówce-konkretnie ul.Chlubna 1A.Jesli ktoś jest z W-wy,lub okolic ,albo nawet nie ,a miałby ochotę kiedyś tam wpaść-serdecznie zapraszam-może kiedyś się tam spotkamy???CO WY NA TO
???
Ja w Wawce polecam oblegane Bistro Bordo na Chmielnej. Ciężko znależć tam stolik i obsługa damska też nie jest tam najlepsza, ale wszystko rekompensuje super jedzenie- głównie kuchnia włoska. Drugim ciekawym i mało obleganym miejscem jest Pub Fretowisko na Freta. Ma fajne wnętrze, wygodne kanapy, rewelacyjne makarony i przepyszne desery, kawa też jest ok, tylko piwko trochę drogie. Mają tam równiez bardzo dobre winka.
A ja w mojej kochanej Warszawie bardzo lubię SHADU CAFE na ul. Wałowej 5
Sweetya
jak przyjade do rodzicow z Dublina bardzo chetnie
jak cos moje GG to 1214087
Poza tym w Wawie
--> spizarnia na Emilii Plater - rewelacyjne domowe zarelko (czesto zmieniaja karte) - jak bylam ostatnio jadlam nalesniki z kozim serem niebo w gebie i rydze z patelni przepysznosci
i jeszcze vera italia na ochocie nazwy ulicy nie pamietam ale w takim niepozornym baraczku
ich rekomendacja jest to ze zajadajA sie tam rodowici wlosi
+ Samira na tylach MPO - tez w baraku - libanska
ich shawarme bierze od nich hotel sheraton
obok knajpki swietny sklepik gdzie kupicie np oliwki nadziewane migdalami lub czoskiem
i jeszcze vera italia na ochocie nazwy ulicy nie pamietam ale w takim niepozornym baraczku
ich rekomendacja jest to ze zajadajA sie tam rodowici wlosi
+ Samira na tylach MPO - tez w baraku - libanska
ich shawarme bierze od nich hotel sheraton
obok knajpki swietny sklepik gdzie kupicie np oliwki nadziewane migdalami lub czoskiem
Kicia, to nie ta Spizarnia. To ta druga niedaleko Arkadii
> Może zaprezentujecie jakieś dobre knajpy w Waszych miejscowościach - takie z
> klimacikiem, ciekawym wnętrzem i oczywiście fantastycznymi potrawami?
Ludzie!!! Zanotujcie Karczma Zielona Chata w Warszawie przy Wola Parku.Byłem tam w sobotę i było zaje....
Żarcie extra (jeszcze czuję smak goloneczki) a laseczki palce lizać i nie tylko.Dawno tak się nie bawiłem no i powiem Wam o najważniejszym: tam poznałem Magdę i jej koleżanki.Pozdrawiam wszystkich amatorów dobrej zabawy.
Użytkownik b_p102 napisał w wiadomości:
> Zanotujcie Karczma Zielona Chata w Warszawie przy Wola Parku.
Potwierdzam, knajpka super!!
Moje ostatnie warszawskie fascynacje to Jajo na Zgody. Dają tam pyszne włoskie jedzenie. Spokojnie wszystko mogę tam polecić. Wnętrze knajpki może nie jest szczególnie oryginalne, ale jest przytulne i można tam spokojnie pogadać. Pyszne makarony i dobre winko w przytępnej cenie dają też w Wino & Pasta na Moniuszki. Lokal ma też dość ciekawe wnętrze, a tamtejsza atmosfera sprzyja pogaduchom.
KRAKÓW ZAPRASZAM DO "OGNIEM I MIECZEM" JEDYNA W SWOIM RODZAJU A JAKIE JEDZENIE!!! JEDNAK TROSZKĘ DROGO ARE RAZ JEDEN WYPADA TAM BYĆ. SPRAWDŹCIE NA STRONIE INTERNETOWEJ KTO TAM BYWAŁ!!!
Zapraszam do Wrocławia do Karczmy Lwowskiej w Rynku. Pyszne jedzonko, wspaniała obsługa. Gołąbki kresówki w sosie grzybowym, niebo w gębie.
Byłem w październiku, jadłem i chwalę. Pycha
Bahus