Forum

Rozmowy wolne i frywolne

parowar???

• Autor: niedzwiedz30 Data: 2005-08-10 23:22:12

Chciałabym kupić parowar. Czy to dobry pomysł?? Czy ktos może ma, a jesli tak, to czy jest to urzadzenie przydatne w kuchni czy strata kasy??

• Autor: matyldusia Data: 2005-08-10 23:47:56

Czytasz mi w myślach, też chętnie się dowiem
    mat.
    A czym różni kombiwar?

• Autor: dorka Data: 2005-08-11 00:05:05

Kombiwar, Mati, to jak mały piekarnik z termoobiegiem, tyle, że mniej prądu zżera, a parowar- inna bajka. Parowar u mnie niedostępny, mniemam, że to ustrojstwo do gotowania na parze. Może mnie ktoś poprawi.

• Autor: matyldusia Data: 2005-08-11 00:09:24

Ale coś gdzieś czytałam, że
    w kombiwarze
    można na parze
    Prawda to?
    m

• Autor: dorka Data: 2005-08-11 00:28:28

Pewnie można, jak wody na samo dno nalejesz, nie próbowałam. Czas sobie nastaw odpowiedni i poeksperymentuj. W kombiwarze ciacho piekłam, wyszło ok, więc gotowanie na parze tymbardziej wyjdzie. Powodzenia:)))

• Autor: klarax Data: 2005-08-11 00:36:34

zależy co i jak gotujesz; pampuchy itp itd - duża klasa;
    ja mam od lat - wielopiętrowy - i glównie ryby, dim-sum i jeszcze kilka innych chinskich potraw;
    mały jest do kitu (znaczy nie do kitu, bo można w nim wielopiętrowo ustawiać, ale takim celu najlepszy jest chiński, bambusowy - kwestia ceny), a duży zajmuje mnóstwo miejsca;
    jest to o tyle praktyczne, że w jednej parze można wiele porcji na raz gotować

• Autor: ekkore Data: 2005-08-11 11:30:39

Urządzenie do gotowania na parze. Elektryczne lub normalne stawiane na gazie (ja posiadam właśnie takie). Elektryczne ma mniejszą pojemność (przynajmniej te które widziałam w sklepach), to zwykłe zależy jakie nabędziesz (tutaj są jednak możliwosć do szleństw).
    Jak napisał Klarax gotować można piętrowo.

Ja wykorzystuję go gotowania warzyw, ziemnaków do sałatek, parowania klusek drożdżowych. A dolny garnek na wodę może służyć jako normalny garnek do gotowania

• Autor: niedzwiedz30 Data: 2005-08-11 20:41:21

dzieki za wszyskie rady i porady

Przejdź do pełnej wersji serwisu