Kombiwar, Mati, to jak mały piekarnik z termoobiegiem, tyle, że mniej prądu zżera, a parowar- inna bajka. Parowar u mnie niedostępny, mniemam, że to ustrojstwo do gotowania na parze. Może mnie ktoś poprawi.
Pewnie można, jak wody na samo dno nalejesz, nie próbowałam. Czas sobie nastaw odpowiedni i poeksperymentuj. W kombiwarze ciacho piekłam, wyszło ok, więc gotowanie na parze tymbardziej wyjdzie. Powodzenia:)))
zależy co i jak gotujesz; pampuchy itp itd - duża klasa;
ja mam od lat - wielopiętrowy - i glównie ryby, dim-sum i jeszcze kilka innych chinskich potraw;
mały jest do kitu (znaczy nie do kitu, bo można w nim wielopiętrowo ustawiać, ale takim celu najlepszy jest chiński, bambusowy - kwestia ceny), a duży zajmuje mnóstwo miejsca;
jest to o tyle praktyczne, że w jednej parze można wiele porcji na raz gotować
Urządzenie do gotowania na parze. Elektryczne lub normalne stawiane na gazie (ja posiadam właśnie takie). Elektryczne ma mniejszą pojemność (przynajmniej te które widziałam w sklepach), to zwykłe zależy jakie nabędziesz (tutaj są jednak możliwosć do szleństw).
Jak napisał Klarax gotować można piętrowo.
Ja wykorzystuję go gotowania warzyw, ziemnaków do sałatek, parowania klusek drożdżowych. A dolny garnek na wodę może służyć jako normalny garnek do gotowania
Chciałabym kupić parowar. Czy to dobry pomysł?? Czy ktos może ma, a jesli tak, to czy jest to urzadzenie przydatne w kuchni czy strata kasy??
Czytasz mi w myślach, też chętnie się dowiem
mat.
A czym różni kombiwar?
Kombiwar, Mati, to jak mały piekarnik z termoobiegiem, tyle, że mniej prądu zżera, a parowar- inna bajka. Parowar u mnie niedostępny, mniemam, że to ustrojstwo do gotowania na parze. Może mnie ktoś poprawi.
Ale coś gdzieś czytałam, że
w kombiwarze
można na parze
Prawda to?
m
Pewnie można, jak wody na samo dno nalejesz, nie próbowałam. Czas sobie nastaw odpowiedni i poeksperymentuj. W kombiwarze ciacho piekłam, wyszło ok, więc gotowanie na parze tymbardziej wyjdzie. Powodzenia:)))
zależy co i jak gotujesz; pampuchy itp itd - duża klasa;
ja mam od lat - wielopiętrowy - i glównie ryby, dim-sum i jeszcze kilka innych chinskich potraw;
mały jest do kitu (znaczy nie do kitu, bo można w nim wielopiętrowo ustawiać, ale takim celu najlepszy jest chiński, bambusowy - kwestia ceny), a duży zajmuje mnóstwo miejsca;
jest to o tyle praktyczne, że w jednej parze można wiele porcji na raz gotować
Urządzenie do gotowania na parze. Elektryczne lub normalne stawiane na gazie (ja posiadam właśnie takie). Elektryczne ma mniejszą pojemność (przynajmniej te które widziałam w sklepach), to zwykłe zależy jakie nabędziesz (tutaj są jednak możliwosć do szleństw).
Jak napisał Klarax gotować można piętrowo.
Ja wykorzystuję go gotowania warzyw, ziemnaków do sałatek, parowania klusek drożdżowych. A dolny garnek na wodę może służyć jako normalny garnek do gotowania
dzieki za wszyskie rady i porady