Forum

Kuchenne porady

sałatka z czerwonych pomidorów

  • Autor: matyldusia Data: 2005-08-12 22:57:16

    Witam,
    stoi u mnie skrzynka pomidorów, miały to być przecierowe, ale są DUŻE i prawie normalnie wyglądają a nie przecierowo. Poza tym są szklarniowe i raczej kwaśne. Jednym słowem - proszę o przepis na sałatkę na cito!
    Może ktoś robi taką jak mój śp. dziadek ? Mało octowatą (prawie nie), chyba tylko z cebulą. Proszę o jakieś podpowiedzi.
    matylda

  • Autor: madziorek Data: 2005-08-12 23:35:36

    ja osobiscie robie tak (szczegolnie do kielbaski z grilla):
    pomodorki + papryka(pokrojona w paseczki)+cebula do tego daje troche oliwy i niwielka ilosc octu balsamicznego.wszystko wymieszac i doprawic do smaku.
    pozdrawiam i zycze smacznego!!

  • Autor: alman Data: 2005-08-12 23:40:38

    Robiłam kiedys taką sałatkę:

    pomidory
    cebula

    zalewa:
    1 l wody
    1 łyżka soli
    2 łyżki cukru
    4 łyżki octu
    liść laurowy, ziele ang.

    Składniki zalewy zagotować i ostudzić.
    Układać w słoikach na przemian pomidory pokrojone w grube plastry i cebulę też w plasterki. Zalać zimną zalewą, pasteryzować 15 min.

  • Autor: alman Data: 2005-08-12 23:41:40

    albo taki sos, jest naprawdę pyszny przepis10226

  • Autor: matyldusia Data: 2005-08-13 22:50:28

    Fajny, fajny
    w tym roku pomidorowe szaleństwo

  • Autor: matyldusia Data: 2005-08-13 13:53:01

    Spróbuję, to mogło być coś takiego
    dzięki
    m

  • Autor: matyldusia Data: 2005-08-13 22:48:24

    A te pomidory ze skórą? Czy łupić?

  • Autor: alman Data: 2005-08-14 13:39:57

    ze skórą /ja tak robiłam/

Przejdź do pełnej wersji serwisu