Tak samo, jak prawdziwe kapary: zerwane, przesuszyć przez noc, następnie zasolić grubą, morską solą, by odciągnąć im wilgotność. I to wszystko.
Można też już zasolone zamarynować w słabym roztworze octu lub w oliwie. Ale solone najlepiej zachowują swój smak. Przed użyciem namoczyć 20-30 minut.
Szkoda tylko, że przy kaparach inne przyprawy giną albo za bardzo dominują, oprócz zielonej pietruszki, cytryny i sardeli. Kapary dodaje się na końcu gotowania, bo inaczej nie zostaje nic z ich smaku.
Czy ktoś może wie jak sie robi kapary z nasturcji?
Tak samo, jak prawdziwe kapary: zerwane, przesuszyć przez noc, następnie zasolić grubą, morską solą, by odciągnąć im wilgotność. I to wszystko.
Można też już zasolone zamarynować w słabym roztworze octu lub w oliwie. Ale solone najlepiej zachowują swój smak. Przed użyciem namoczyć 20-30 minut.
Szkoda tylko, że przy kaparach inne przyprawy giną albo za bardzo dominują, oprócz zielonej pietruszki, cytryny i sardeli. Kapary dodaje się na końcu gotowania, bo inaczej nie zostaje nic z ich smaku.