Forum

Kuchenne porady

jak zrobic dobry ser twarogowy

  • Autor: borys1 Data: 2005-08-14 12:07:50

    {deal2}

  • Autor: iyana Data: 2005-08-14 22:21:46

    Witam,

    Czy chodzi Ci o "produkcję" sera z mleka? Ostatnio temat przerabiałam (i praktykuję) więc mogłabym podzielić się wiedzą jeśli jest tym ktoś zainteresowany.

    Pozdrawiam
    Maria

  • Autor: gothica Data: 2005-08-15 23:15:03

  • Autor: borys1 Data: 2005-08-16 18:11:14

    jestem zainteresowany Twoja propozycją.Jeżli możesz to powiedz jak długo mam podgrzewc zsiadłe mleko, w jakiej temperaturze. Robiłem juz kilka raz i zwsze wychodził mi ser ale był tak twardy jak "zeluwa".Powiedz co mogłem źle zrobić. Czekam na odpowiedź
    borys\1.

  • Autor: marinik Data: 2005-08-17 13:58:50

    moja wersja jest inna. doprowadzasz do wrzenia taka ilosc slodkiego mleka jaka ilosc masz kwasnego i w chwili, kiedy slodkie probuje wyjsc z gara wlewasz do niego kwasne. Potem LEKKO nalezy plyn przemieszac - az do wytracenia sie serwatki i calosc pozostawic do wystygniecia. Po wystygnieciu odcedzasz na sicie

  • Autor: borys1 Data: 2005-08-18 15:08:06

    dzięki za poradę będę próbował jak wyjdzie to dam znać

Przejdź do pełnej wersji serwisu