Forum

Kuchenne porady

placki ziemnaczane-jak to zrobic?

  • Autor: eviii Data: 2005-08-16 11:37:08

    jadłam kiedys w restauracji placki ziemnaiaczane po węgiersku, ale były one pulchne i chrupiace i takie duze!!zawsze zastanawialo mnie co oni dają do tych ziemniaków ze one tak rosną i są taki pulchniutki i chrupiace .moze wy mi pomożecie?

  • Autor: eviii Data: 2005-08-16 11:48:16

    i wtedy one urosną? jak tak to musze wypróbowac koniecznie! dzieki

  • Autor: eviii Data: 2005-08-16 13:21:36

    jeszcze jedno pytanie ile tej sody na kilogram ziemniaków?

  • Autor: inka21 Data: 2005-08-16 14:24:38

    ja daję odrobinę tzn."solę'' masę plackową proszkiem do poieczenia i tu ukryta jest cala tajemnica, pozdrawiam inka21

  • Autor: eviii Data: 2005-08-16 14:34:10

    ooo.. dzieki serdeczne za podpowiedz:) własnie zabieram sie do placków:) tylko ile tego proszku na cały duży garnek masy:)?

  • Autor: Uleczka Data: 2005-08-16 15:54:41

    Ja odlewam wodę z "ciasta" i dodaję kwaśnej śmietany - też są pulchne i chrupiące. Super smaczek mają placki jak sie doda dużo cebuli.

Przejdź do pełnej wersji serwisu