jadłam kiedys w restauracji placki ziemnaiaczane po węgiersku, ale były one pulchne i chrupiace i takie duze!!zawsze zastanawialo mnie co oni dają do tych ziemniaków ze one tak rosną i są taki pulchniutki i chrupiace .moze wy mi pomożecie?
i wtedy one urosną? jak tak to musze wypróbowac koniecznie! dzieki
jeszcze jedno pytanie ile tej sody na kilogram ziemniaków?
ja daję odrobinę tzn."solę'' masę plackową proszkiem do poieczenia i tu ukryta jest cala tajemnica, pozdrawiam inka21
ooo.. dzieki serdeczne za podpowiedz:) własnie zabieram sie do placków:) tylko ile tego proszku na cały duży garnek masy:)?
Ja odlewam wodę z "ciasta" i dodaję kwaśnej śmietany - też są pulchne i chrupiące. Super smaczek mają placki jak sie doda dużo cebuli.
jadłam kiedys w restauracji placki ziemnaiaczane po węgiersku, ale były one pulchne i chrupiace i takie duze!!zawsze zastanawialo mnie co oni dają do tych ziemniaków ze one tak rosną i są taki pulchniutki i chrupiace .moze wy mi pomożecie?
i wtedy one urosną? jak tak to musze wypróbowac koniecznie! dzieki
jeszcze jedno pytanie ile tej sody na kilogram ziemniaków?
ja daję odrobinę tzn."solę'' masę plackową proszkiem do poieczenia i tu ukryta jest cala tajemnica, pozdrawiam inka21
ooo.. dzieki serdeczne za podpowiedz:) własnie zabieram sie do placków:) tylko ile tego proszku na cały duży garnek masy:)?
Ja odlewam wodę z "ciasta" i dodaję kwaśnej śmietany - też są pulchne i chrupiące. Super smaczek mają placki jak sie doda dużo cebuli.