Forum

Kuchenne porady

jak dobrze ubic kremowke

  • Autor: izapokrywczynska Data: 2005-08-16 18:15:40

    {laugh} czy macie jakis niezawodny sposob na ubicie kremowki

  • Autor: izapokrywczynska Data: 2005-08-16 18:40:52

    {laugh}moja kremowe trzymam godzine przed ubiciem w zamrazalniku na 10 razy ubije sie 6 od czego to zalezy ma 36 procent z lowicza

  • Autor: Sweetya Data: 2005-08-17 13:38:44

    Napewno musi być schłodzona.Ja zwykle wsypuję potem ok.szczypty kwasku cytrynowego-tak do smaku;a następnie zaczynam ubijać dosypując powoli cukier.Jakoś zawsze się udaje

  • Autor: esob1 Data: 2005-08-21 00:57:47

    Ja używam kremówki 30% ze Spółdzielni Mleczarskiej w Gostyniu (niebiesko- czerwony kartonik, na nim jest stojąca na dwóch nogach krowa w żółtym fartuchu z napisem SM GOSTYŃ). Oczywiście jest schłodzona - nigdy nie miałam z nią problemów. Ostatnio siostra robiła zakupy i kupiła kremówkę "Łaciatą". Nie wiem, może to przypadek, ale po kilku minutach ubijania zaczęła się robić coraz rzadsza...Skonsultowałam to z kilkoma osobami i one miały z "Łaciatą" ten sam problem. Więcej już jej chyba nie kupię.

  • Autor: esob1 Data: 2005-08-21 01:00:37

    Użytkownik esob1 napisał w wiadomości: > Ja używam kremówki 30% ze Spółdzielni Mleczarskiej w Gostyniu > (niebiesko- czerwony kartonik, na nim jest stojąca na dwóch nogach krowa w > żółtym fartuchu z napisem SM GOSTYŃ). Oczywiście jest schłodzona - > nigdy nie miałam z nią problemów. Ostatnio siostra robiła > zakupy i kupiła kremówkę "Łaciatą". Nie wiem, może to przypadek, ale > po kilku minutach ubijania zaczęła się robić coraz rzadsza...Skonsultowałam to > z kilkoma osobami i one miały z "Łaciatą" ten sam problem. Więcej > już jej chyba nie kupię.

    Oczywiście NIGDY NIE MIAŁAM Z NIĄ PROBLEMÓW miało być podkreślone, a nie przekreślone...

  • Autor: lubczyk69 Data: 2005-08-24 12:31:26

    Użytkownik izapokrywczynska napisał w wiadomości: > {laugh} czy macie jakis niezawodny sposob na ubicie kremowki
     
    1.) musi byc lodowato zimna
    2.) rzadka
    3.) slodka
    4.) 36%

    W czasie ubijania nalezy bez przerwy jezdzic mikserem w pojemniku ze smietana we wszystkick kierunkach, na boki, przod i tyl, i gora i dol. Malo kto o tym pamieta a jest to bardzo wazne.

Przejdź do pełnej wersji serwisu