Zrobiłam pomidory w zalewie z soli i wody.Na litr wody ,łyżka soli kamiennej.Nie zlewałam je wrzątkiem tylko ok 80 stopni.Potem pasteryzowałam 20 minut. Odwróciłam słoiki do góry dnem,Na drugi dzien widze że na pomidorach są pęcherzyki powietrza.Po 2 dniach sfermentowały się .Wszystkie wyrzuciałm i nie mam pojęcia co żle. Doradzcie mi proszę.Chciałabym mieć pomidorki w słoikach na zime a tu takie fiasko.
Zrobiłam pomidory w zalewie z soli i wody.Na litr wody ,łyżka soli kamiennej.Nie zlewałam je wrzątkiem tylko ok 80 stopni.Potem pasteryzowałam 20 minut. Odwróciłam słoiki do góry dnem,Na drugi dzien widze że na pomidorach są pęcherzyki powietrza.Po 2 dniach sfermentowały się .Wszystkie wyrzuciałm i nie mam pojęcia co żle. Doradzcie mi proszę.Chciałabym mieć pomidorki w słoikach na zime a tu takie fiasko.