Forum

Kuchenne porady

Jakie nadzienia do rogalików krucho-drożdżowych?

  • Autor: rulon Data: 2005-09-01 19:26:58

    Witam,
    Zastanawiam się czym można nadziać rogaliki...powidłami śliwkowymi, marmoladą i budyniem...zastanawia mnie ten budyń.Czy to jest jakoś specjalnie gotowany czy normalnie tak jak z przepisu z torebki"?
    Pozdrawiam

  • Autor: Uretan Data: 2005-09-01 23:08:24

    Takie rogaliki z natury są bardzo słodkie. Proponuję jednak pozostać przy owocach i to kwaśnych. Wszelkie budynie, masy czekoladowe i ajerkoniaki mogą być nadmiernie słodkie w zestawieniu z ciastem

  • Autor: ekkore Data: 2005-09-02 08:50:03

    Ale ciasto mozna zrobić z mniejszą iloscią cukru - albo bez, jeżeli planuje się lukrować.
    Do napełniania zamiast powideł (chyba, że cieniutko posmarujesz) lepsze są marmolady (bo gęściejsze) - nie wypłyną. nutella ciapie się na wszystkie strony i wypływa każdym otworem (przetrenowałam). A budyń - chyba najlepszy byłby taki od karpatki (on jest gęściejszy niż normalny) albo dwa budynie na pół litra mleka, albo budyń z dodatkiem mąki krupczatki (2 łyżki na normalną porcję budyniową)

Przejdź do pełnej wersji serwisu