Są specjalne płyny do usuwania przypaleń, a raczej jest to substancja w żelu. Ostatnio kupiłam żel do usuwania przypaleń "Tytan", ale wcześniej używałam o innych nazwach. Jak poprosisz żel do usuwania przypaleń to będą wiedzieć. W takich sytuacjach tzn. mocnych przypaleń nie skutkują sposoby z octem itp.
Przypaliłam garnek metalowy jak smażyłam powidła .Pomóżcie może macie jaką metodę usuwania przywary z dna garnka.Za każda poradę z góry dziękuję
Są specjalne płyny do usuwania przypaleń, a raczej jest to substancja w żelu. Ostatnio kupiłam żel do usuwania przypaleń "Tytan", ale wcześniej używałam o innych nazwach. Jak poprosisz żel do usuwania przypaleń to będą wiedzieć. W takich sytuacjach tzn. mocnych przypaleń nie skutkują sposoby z octem itp.
Zagotuj wodę ze zwykłą sodą oczyszczoną, przypalenizna odchodzi potem bardzo łatwo.
Można zagotować wodę również ze zwykłą solą kuchenną lub wyczyścić gar piaskiem :D
Też tak robię, serio to działa... sprawdzone.
Najlepiej jest gotować wodę z proszkiem do prania około pól godziny .Jak już raz garnek się przypalil to będzie już przypalał
Można zagotować wodę z octem , też pomaga.Pozdrawiam