Forum

Kuchenne porady

kapusta surowa+kiszona

  • Autor: Duniasza Data: 2005-09-02 19:13:30

    czy z zasady podstawą bigosu jest wyłącznie kiszona kapusta czy mieszacie kiszoną ze świeżą? Spotkałam mieszankę chyba tylko w przepisie bahusa na bigos kaszubski.

  • Autor: inka Data: 2005-09-02 22:04:33

    ja zawsze mieszam , ale  każdy ma inny smak więc jak kto woli - irenka

  • Autor: grazka13 Data: 2005-09-02 22:09:03

    Z reguły - 99% - robię bigos z kapusty kiszonej i świeżej.

  • Autor: alman Data: 2005-09-02 23:20:22

    Przeważnie mieszam.

  • Autor: inka21 Data: 2005-09-03 11:48:14

    ja mieszam pol na pól ,inka21

  • Autor: kucharkalitewska Data: 2005-09-03 14:28:14

    Ja też mieszam,ale ja robie bigos tylko na Swieta (jedne i drugie),kiedy kapucha jest już dobrze ukiszona.Gdybym robiła wcześniej to z samej kiszonej.

  • Autor: Duniasza Data: 2005-09-03 18:05:01

    No właśnie. Jak kapusta jest już mocno ukiszona to dodaję świeżej, żeby kiszonej nie płukać, bo po co wylewać witaminy. Ale z tego co widzę nie grzeszę mieszając kapusty....

Przejdź do pełnej wersji serwisu