czy z zasady podstawą bigosu jest wyłącznie kiszona kapusta czy mieszacie kiszoną ze świeżą? Spotkałam mieszankę chyba tylko w przepisie bahusa na bigos kaszubski.
No właśnie. Jak kapusta jest już mocno ukiszona to dodaję świeżej, żeby kiszonej nie płukać, bo po co wylewać witaminy. Ale z tego co widzę nie grzeszę mieszając kapusty....
czy z zasady podstawą bigosu jest wyłącznie kiszona kapusta czy mieszacie kiszoną ze świeżą? Spotkałam mieszankę chyba tylko w przepisie bahusa na bigos kaszubski.
ja zawsze mieszam , ale każdy ma inny smak więc jak kto woli - irenka
Z reguły - 99% - robię bigos z kapusty kiszonej i świeżej.
Przeważnie mieszam.
ja mieszam pol na pól ,inka21
Ja też mieszam,ale ja robie bigos tylko na Swieta (jedne i drugie),kiedy kapucha jest już dobrze ukiszona.Gdybym robiła wcześniej to z samej kiszonej.
No właśnie. Jak kapusta jest już mocno ukiszona to dodaję świeżej, żeby kiszonej nie płukać, bo po co wylewać witaminy. Ale z tego co widzę nie grzeszę mieszając kapusty....