Crème fraîche to lekko nadkwaśniona śmietana z zawartośćią tłuszczu od 30 do 40%. Ale wszystko można wszystkim zastąpić, tylko, że wtedy smakuje inaczej.
Napewno tak jest Klarax-ale interesuje mnie czy gdzieś można by jednak ją dostać(szczególnie w W-wie),a jak nie to co-kremówka?(30%czy 36%lepiej,no i pewnie z lekka kwasna,nie?)
To już obojętne, 30 czy 36%. I jeżli ona taka jest, to jest to po prostu polski crème fraîche (lub prawie crème double - min. 40%); przyznam, że się w polskim towaroznawstwie nie wyznaję.
Czy są jakieś sklepy gdzie można by dostać tę śmietankę?A jeśli nie to czy można spokojnie zastąpić ją naszą kremówką???Dzięki za pomoc
Crème fraîche to lekko nadkwaśniona śmietana z zawartośćią tłuszczu od 30 do 40%.
Ale wszystko można wszystkim zastąpić, tylko, że wtedy smakuje inaczej.
Napewno tak jest Klarax-ale interesuje mnie czy gdzieś można by jednak ją dostać(szczególnie w W-wie),a jak nie to co-kremówka?(30%czy 36%lepiej,no i pewnie z lekka kwasna,nie?)
To już obojętne, 30 czy 36%.
I jeżli ona taka jest, to jest to po prostu polski crème fraîche (lub prawie crème double - min. 40%); przyznam, że się w polskim towaroznawstwie nie wyznaję.
Wprawdzie nigdy nie używałam,ale wydaje mi się,że jest taki gotowiec w plastykowej butelce firmy Rama,w każdym supersamie.