Mam kilka sztuk w domciu a słyszałam że grillowana nie ma sobie równych. Nie znalazłam niczego w dostępnych przepisach, więc proszę o pomysły, jakby się do tej cukinii dobrać ??
Cukinia jest też dobra : mała cukinia, obrać i pokroić w centymetrowe plasterki obtoczyć w jajku z wegetą i w bułce tartej smarzyć na tłuszczu na patelni.
trochę stary ten wątek ale ja na grila robię tak: cukinię kroję w niezbyt grube kawałki nakładam na przemian na na patyczki do szaszłyków plasterki cukini ser żółty ew plasterek pieczarki itd na przemian....posypuję przyprawą do grila naprawdę pyszne!!!!! można do tego również dodać plasterek boczku, kiełbasy.... wtedy szaszłyk jeszcze smaczniejszy
Użytkownik basik798 napisał w wiadomości: > trochę stary ten wątek ale ja na grila robię tak: cukinię kroję w niezbyt > grube kawałki nakładam na przemian na na patyczki do szaszłyków > plasterki cukini ser żółty ew plasterek pieczarki itd na przemian....posypuję > przyprawą do grila naprawdę pyszne!!!!! można do tego również dodać > plasterek boczku, kiełbasy.... wtedy szaszłyk jeszcze smaczniejszy
Nie musisz wygrzebywać staroci...możesz przecież założyć nowy wątek. Bahus
Jadłem kiedyś cukinię prażoną na patelni (suchej!!) i przyprawioną bazylią z oliwą (chyba !?). Najlepiej pamiętam że było pyszne! Czy komuś nasuwa to jakieś skojarzenia?
Mam kilka sztuk w domciu a słyszałam że grillowana nie ma sobie równych. Nie znalazłam niczego w dostępnych przepisach, więc proszę o pomysły, jakby się do tej cukinii dobrać ??
Dodam że nie satysfakcjonuje mnie przepis typu "posyp Vegetą"
Cukinia jest też dobra :
mała cukinia, obrać i pokroić w centymetrowe plasterki obtoczyć w jajku z wegetą i w bułce tartej smarzyć na tłuszczu na patelni.
http://wielkiezarcie.com/przepis4307.html
bahus kiedys wspominal, ze taka lub podobna griluje.
Helo, brzmi smakowicie, ale....
czy cukinia to taki jakby ogromny ogórek?
Można tak powiedzieć chociaż z ogórkiem ma raczej mało wspólnego.
No smakowo napewno mało, ale może kształtem ;) Spróbuje sobie zrobić te plasterki w panierce, ciekawe co mi wyjdzie
Użytkownik basik798 napisał w wiadomości:
> trochę stary ten wątek ale ja na grila robię tak: cukinię kroję w niezbyt
> grube kawałki nakładam na przemian na na patyczki do szaszłyków
> plasterki cukini ser żółty ew plasterek pieczarki itd na przemian....posypuję
> przyprawą do grila naprawdę pyszne!!!!! można do tego również dodać
> plasterek boczku, kiełbasy.... wtedy szaszłyk jeszcze smaczniejszy
Nie musisz wygrzebywać staroci...możesz przecież założyć nowy wątek.
Bahus
Jadłem kiedyś cukinię prażoną na patelni (suchej!!) i przyprawioną bazylią z oliwą (chyba !?). Najlepiej pamiętam że było pyszne!
Czy komuś nasuwa to jakieś skojarzenia?