Forum

Rozmowy wolne i frywolne

mój Brat się żeni

• Autor: Duniasza Data: 2005-09-09 19:03:20

Mam pytanie: czy ktoś z Was przygotowywał jakieś dowcipne wystąpienie na weselu waszego rodzeństwa lub kogoś bliskiego? Szukam pomysłu na rozbawienie gości. Orkiestra zrobi swoje, a ja chcę dorzucić coś od siebie. Nie mam tylko koncepcji...

• Autor: asie_k Data: 2005-09-09 20:11:21

Niedawno żenił się mój cioteczny brat, i wszyscy razem jego rodzone i cioteczne rodzeństwo postanowiliśmy ułożyć dla niego piosenkę, opowiadającą o naszym wspólnym dzieciństwie, dorastaniu, pierwszych miłościach itd. Niestety wersja naszego utworu nie przypadła do gustu pannie młodej, bo według niej była zbyt żartobliwa, sprośna?, i w ten sposób fajny pomysł spalił na panewce. (niestety mój brat nie potrafił jej przekonać, ale mnie sie tak wydaje, ze to nie chodziło o nią, ale o przyszła teściową, "a co ludzie powiedzą?") Skończyło się na tym, ze moi bracia wyszli na scenę i coś tam zaśpiewali z repertuaru orkiestry...........A zapowiadało się tak świetnie.Samych pogodnych dni dla twojego brata Duniaszo na nowej drodze zycia.

• Autor: Duniasza Data: 2005-09-09 20:15:14

No tak, zawsze jest ten problem, że "co ludzie powiedzą". Ale znalazłam coś takiego:
    (czytają dwie osoby, napisane fonetycznie)

Nie każdy wie, że Pan Młody przed ślubem należał do Klubu Starych Kawalerów. Cały klub przebywa teraz we Włoszech i przesyła telegram z życzeniami. Żeby udowodnić, że naprawdę przebywają we Włoszech będziemy czytać w oryginale i tłumaczyć.

Dzień dobry drogi ..........
        Bongiorno ........... frajeri
    bardzo nas cieszy
        Kontato schizofrenio
    że się ożeniłeś
        Liberta kaput
    w tym uroczystym dla Ciebie dniu
        Akademio kabaretto
    życzymy Ci wiele radości i szczęścia
        La dyscyplina dyktatore
    pojąłeś piękną żonę
        Paloma maszkarone
    po weselu rozpoczniesz normalne życie
        Katorga, galera, patoga
    wasz związek będzie pełen miłości
        Finito amore...
    potem może przyjdą dzieci
        Cinquecento bambini
    zostaniesz ojcem
        Padre Virgilius
    będziesz się cieszyć tą perspektywą
        Silencio mortale
    dbaj o teściową
        Arszenikos cyjankare
    i o teścia
        Piwencjo kuflozo
    a zostaniesz doceniony
        Vizitato prokuratore
    życzymy Ci
        Gratulacjone
    miłej współpracy
        Non kolaboracjone
    dużo pieniędzy
        Forsa finito
    ładnego mieszkania
        Apartamento sutereno
    dobrego samochodu
        Karocze sireno
    udanych wakacji co roku
        Prego ciao Italia Bongiorno
    ogródek, sekator, działka.

Tego wszystkiego życzą Ci koledzy ze słonecznej Italii

Cavalieros Sicilianos Italianos

podpisano koledzy z Klubu Starych Kawalerów

Kumplos smutatos

P.S. Pozdrowienia dla gości weselnych
    Bongiorno stonka inwazione

• Autor: asie_k Data: 2005-09-09 20:22:31

Dobre, dobre.... Szkoda,że nie miałam tego wcześniej, myślę,ze to u mojej "cudownej" bratowej by przeszło. Ale w przyszłym roku wiosną chyba żeni się mój następny cioteczny brat, więc na pewno to wykorzystam. Dzięki.

• Autor: asie_k Data: 2005-09-09 20:26:11

A jest jakaś specjalna stronka z takimi weselnymi dowcipami? Bo ten mój nastepny brat, który dopiero będzie się zenił to jajcarz do kwadratu, a jego dziewczyna to chyba do szescianu, więc trzeba im wynaleźć coś naprawdę ekstra. Ta nasza sprosna piosenka odpada, bo on też był w to wkrecony, więc juz nie ma sensu.

• Autor: Duniasza Data: 2005-09-09 21:03:55

ja szukałam wpisując w wyszukiwarkę hasło oczepiny. Alw w większości to raczej zabawy organizowane przez wodzireja. Ja szukam czegoś pomysłowego. Np. dla Panny młodej.

Przejdź do pełnej wersji serwisu