Forum

Gawędy o jedzeniu

Operacje na "oznaczonych"

• Autor: shoffix Data: 2005-09-16 14:45:54

shoffix po zmianach ma lekkie zamieszanie i niedogodność (nie żebym narzekał, ale...) ;)

Nowa szata Wielkiego Żarcia zakłada /w poszczególnych działach forum/ umieszczanie na szczycie listy wątków wszystkich "oznaczonych" tematów. I tu jest bum tarara pies z kulawą nogą, bo shoffix ma tych wątków, że tak powiem, troszeczkę i ciut ciut. W niektórych działach "oznaczone" zajmują nawet 2-3 strony . Stwarza mi to odrobinę kłopotów z czytaniem nowych wiadomości na forum.

Prośbę swą nakreślam:

1. Utworzenie w Menu >> Moje >> boksa z Moje oznaczone, gdzie każdy oznaczony wątek będzie można zaszufladkować.
    2. W działach forum - wątki "oznaczone" pozostaną i będą wyróżnione na czerwono; ułożone zgodnie z wybranym typem sortowania tematów (tak jak było w starym wydaniu forum Wielkiego Żarcia).
    3. W boksie Moje oznaczone dostępne będą opcje (ze swobodą przejścia wewnątrz = podobnie jak w "Ulubionych przepisach"):
    - segregacji wątków do poszczególnych działów (opcja automatyczna po wyborze na forum wątku jako "oznaczony");
    - sortowania - "pokaż wszystkie" (na jednej stronie) - zgodnie z hierarchią i/bądź alfabetycznie etc...

Bardzo nieśmiało proszę o ulżenie mi w cierpieniu.

pozdrawiam,
    shiludek
    \/
    /..\
    ---o00- \-00o---
    == shoffix ==

• Autor: marinik Data: 2005-09-16 14:50:59

chyba mam dzis ciezki dzien- bo nic nie kumam. Za to mam inny problem- po powrocie z urlopu wiele watkow nie czytalem tak naprawde a zaznaczylem je jako przeczytane. I mimo, ze w KUCHENNYCH PORADACH zaznaczylem tak na pewno watki z dat kiedy urlopowalem- to i tak same KUCHENNE PORADY lypia na mnie  grubsza czcionka - jakbym cos tam mial nieprzeczytane.

• Autor: marinik Data: 2005-09-16 16:58:54

no ale skoro przed urlopem tak nie mialem a po urlopie posty z dat uropowych zaznaczylem jako preczytane to chyba tak byc nie powinno????

• Autor: Kociando Data: 2005-09-17 12:28:47

Ja tez tak mam Mariniku. Mialam jeszcze przy starej szacie graficznej i mam teraz. W 2 dzialach. Przelecialam wszystkie strony do samiuskiego poczatku - nic sie nie "swieci" jako nieprzeczytane, a np. Rozmowy wytluszczone sa i juz. Machnelam reka, bo stwierdzilam, ze nie bede zawracac glowy Pampasowi, ale skoro i Ty tak masz...

pozdrawiam monika

• Autor: Pampas Data: 2005-10-03 23:09:25

Wprowadziłem modyfikację która ułątwi życie tym którzy mają dużo oznaczonych wątków. Zrobiłęm to nieco inaczej niż Shoffix proponował, ale za to bardziej uniwersalnie. Wprowadziłęm filtry. Teraz będzie sobie można wyświetlić wsyztskie wąki lub tylko oznaczone lub nie przeczytane.
    Przy okazji nieco zmieniłem ułożenie guzików i dodałem pole po kliknięciu któ¶ego będzie można zaznaczyć od razu wszystkie wątki na stronie.

pozdrawiam
    Pampas

• Autor: shoffix Data: 2005-10-04 13:27:24

Użytkownik Pampas napisał w wiadomości:
    > Wprowadziłem modyfikację która ułątwi życie tym którzy mają dużo oznaczonych wątków. Zrobiłęm to nieco inaczej niż Shoffix proponował, ale za to bardziej uniwersalnie. Wprowadziłęm filtry. Teraz będzie sobie można wyświetlić wsyztskie wąki lub tylko oznaczone lub nie przeczytane.

Dziękuję! Jestem zadowolony z rozwiązania.

> Przy okazji nieco zmieniłem ułożenie guzików i dodałem pole po kliknięciu którego będzie można zaznaczyć od razu wszystkie wątki na stronie.

Też mi się podoba.

jeszcze raz dziękuję,
    pozdrawiam,
    shiludek

\/
    /..\
    ---o00- \-00o---
    == shoffix ==

Przejdź do pełnej wersji serwisu