Forum

Kuchenne porady

Ciasto do kebaba (-pa)

  • Autor: ekkore Data: 2005-09-18 19:47:42

    ten temat był już wałkowany, ale.... Chodzi mi o ciasto do kebaba, ale nie chlebek turecki, taki co się rozkrawa, tylko taki ogromny naleśnik, w który zawija się mięsko i sosik. Nie jest to normalny naleśnik - jest dużo mnie puszysty i bardziej suchy. Wydawałby się, że to ciasto smażone bez jajek i na mniejszej ilosci mleka.

    Ale czy moje rozumowanie jest słuszne?

    Jeżeli macie przepis proszę o niego!!

  • Autor: klarax Data: 2005-09-18 22:09:03

    To jest tylko i wyłącznie woda i mąka (+ sól), no i musi się trochę odleżeć.

  • Autor: matyldusia Data: 2005-09-19 22:22:25

    To mnie naprowadza na nowy wątek
    mat.

Przejdź do pełnej wersji serwisu