Wkn - sprawa nie dotyczy mnie bezpośrednio tak jak Ciebie , Borgii i innych pokrzywdzonych , ale uważam , że nie można przechodzić do porządku dziennego nad złodziejstwem w czystej formie. Może szkodliwość czynu jest znikoma , ale to nie tłumaczy niczego.
Jadwinia kradnie ze zwykłej chęci zysku - w końcu chodzi zdaje sie o konkurs.
Jeśli zgłosicie to do Prokuratury pozostanie mi tylko podziwiać Waszą determinację ...Pozdrawiam. Till
Szkoda mi tych wszystkich,których sprawa dotyczy bezpośrednio,bo to zachowanie(cios) poniżej pasa.Może będę niegrzeczna,ale ta Jadwisia to poprostu ŚWINIA!!!
Zgadzam się z till. Może tym razem plagiat Nas nie dotyczy, ale nie wiemy, czy kiedyś się to nie zmieni. Jadwinia85 kopiuje wszystko bez zastanowienia. Ale najbardziej cyniczny jest jej opis samej siebie i tu zacytuje za autorką: "Uważam, że: Kuchnia to sztuka improwizacji, to przyjemna zabawa". I tu nasuwaja się następujące wnioski:
1. Jaka improwizacja, przecież wszystkie przepisy sobie przywłaszczyła.
2. Ciekawe dla kogo zabawa? Bo raczej nie dla osób, których prawa narusza.
3. Najlepsza zabawa będzie wtedy, gdy dopadna ją konsekwencje jej postępowania.
Uważam, że nie należy tej sprawy pozostawić bez echa.
I jeszcze jedno. Zadziwiająca jest ignorancja moderatora serwisu MojeGotowanie.
No zgoda. Swego czasu również znalazłem na MoimGotowaniu przepisy ze zdjęciami skopiowane z mojej strony. Napisałem podobnego maila. Reakcja administratorów MG była identyczna - brak jakiejkolwiek odpowiedzi. Ale wiecie - onet myśli że rządzi i nikt mu nie "podskoczy" ;)
Pozdrawiam
Marcin
www.smaczny.pl
SZOK!!!
W serwisie MojeGotowanie kopiuje przepisy portalu Wielkie Żarcie nie tylko Jadwinia85. Właśnie znalazłam niejaką osobę Kafka85, która skopiowała co najmniej 2 przepisy Wkn http://mojegotowanie.onet.pl/18966,ksiazka_przepis.html oraz http://mojegotowanie.onet.pl/18969,ksiazka_przepis.html Paradoksalne jest to, że ten ostatni przepis to Makaron Zapiekany z Twarogiem, który podała też niejaka znana Nam już jadwinia85. Zadziwiające, że nikt nie kontroluje serwisu mojeGotowanie, tego co sie tam publikuje i kto to publikuje. Na koniec jeszcze jedna informacja. Sprawdziłam na naszym portalu wśród użytkowników, czy jest kafka85? I jest. Mam nadzieje, że to nie ta sama osoba.
ja też napisałam meila do jadwini 85- bez odpowiedzi, nagadałam jej niemilosiernie, ale co to dało? chyba nic, babsko pewnie z nas sie śmieje i tyle, popieram was - trzeba tę sprawę popchnąc dalej, zadziwiający jest bajzel na tej stronce i reguly tej strony też nie są wzorowe. Powtorze za wami -to co się tam dzieje to ŚWIŃSTWO i tyle, inka21
Odpuszczas tego nie wolno. Moze w naszym gronie jest jakis prawnik, ktory by podpowiedzial najbardziej sensowne kroki, bo osobiscie wydaje mi sie, ze prokuratura kiepsko sie za ten problem wezmie. A moze trzena siegnac wyzej na Onecie - ponad pania Monike, ktora widac ma to w nosie (zeby nie powiedziec- w innej czesci)
wlasnie zauwazylem, ze juz nie ma ksiazki jadwini85. zareagowali????????
Cóż za zbieg okoliczności, że obie osoby maja w rozwinięciu nicka dodatek 85 - Jadwinia85 i Kafka85.
No, dostałam w końcu odpowiedź z serwisu MojeGotowanie. Muszę przyznać, że jestem nią głęboko rozczarowana. Bardzo "wygodnie" sobie redaktorzy i administratorzy serwisu poczynają - czyta: co złego to nie my.
Wklejam treść listu, wszak jest on adresowany do nas zwszystkich: użytkowników i administratorów Wielkiego Żarcia, których prawa zostały naruszone.
Szanowni Państwo Bardzo dziękujemy za telefon i informację dotyczącą naruszania praw autorskich przez użytkowniczkę Jadwinia85 i zawłaszczenie sobie przez nią przepisów z Państwa strony internetowej. Książka tej osoby została już odpublikowana i nie ma jej na stronie serwisu Moje Gotowanie. Z przykrością informujemy też, że nie dotarły do nas 2 maile o których Państwo wspominają, że zostały przez nas zgubione lub zignorowane. Informujemy, ze po ubiegłorocznej edycji konkursu jesteśmy bardzo uczuleni na tego typu sytuacje, codziennie prowadzimy korespondencję z naszymi użytkownikami i odpowiadamy na ich pytania. Prosimy o informację na jakie konto zostały przesłane te maile. Jeszcze raz dziękujemy za pomoc i pozdrawiamy serdecznie. Z poważaniem,Redakcja Moje Gotowanie
p.sJeśli zaistniałyby podobne sytuacje prosimy nas o tym poinformować, wysyłając maila na konto: jzawierucha@portal.onet.pl
i nasza odpowiedź:
No jak mozna ich było podejrzewać , że zgubili czy zlekceważyli jakieś maile... przecież to jasne , że Wkn wysyła wszystko na www.księżyc.com
Wow! Ostro - ale tak trzeba. Na następne pewnie się już nie odezwą.
Typowe dla naszych czasow. Pozorne zajecie sie problemem - czym Panstwu mozemy sluzyc? - usmiech przyklejony do geby, uprzejmosci wszelakie , a tymczasem - mertytorycznie- KICHA i dodatku od razu widac, ze tak naprawde - maja Ciebie i nas wszystkich w dupie ( sorki, ale prosze tego sformulowania nie cenzurowac).
Wkn- brawa za riposte !!!!!!
Oto adres strony Jadwini85
http://wielkiezarcie.com/przepis4747.html