Forum

Gawędy o jedzeniu

Twoja ulubiona potrawa WŻ - ranking

• Autor: smakosia Data: 2005-09-22 14:18:59

Nieśmiało wyjdę z propozycją, która być może już kiedyś pojawiła się na forum, ale nie za moich czasów :-). Tak więc jeśli tylko ma ktoś ochotę przyłączyć się do mnie rozpoczynam ranking ulubionych i sprawdzonych potraw znalezionych w przepisach Wielkiego Żarcia. Dla mnie numerem jeden jest  PASZTET Z SELERA , nr przepisu 7349 , autorstwa ALMANA.  A przy okazji życzę wszystkim pogodnej i radosnej jesieni, która juz od jutra w naszym kalendarzu :-). Pozdrawiam - smakosia.

• Autor: zosia-k Data: 2005-09-22 14:26:25

Dlamnie to chlebek Borgi  z czosnkiem jest poprostu pyszny polecam!!!

• Autor: nellie Data: 2005-09-22 14:27:34

Uwielbiam Spagetti Carbonara zrobione wedlug przepisu nutelli i jako ze jestem tez wielbicielka wszelkiego rodzaju wypieków dla mnie najlepszym przepisem z najlepszych jest przepis na murzynka (NAJLEPSZY MURZYNEK) również według nutelli

• Autor: rynia2 Data: 2005-09-22 14:55:27

Dla mnie to chlebek Borgi z czosnkiem i ciasto toffi  Rulona.

• Autor: kikaGD Data: 2005-09-22 15:19:23

A ja muszę przyznać, że nie potrafię wytypować żadnej potrawy, gdyż z jednakowym uwielbieniem pochłaniam wszystko co przygotuję ze stron WŻ. Najpierw wybieram potrawę, która smakuje moim oczom, potem ją przygotowuję i jeszcze się "nie nacięłam". Faktem jest, że jeszcze nie udało mi się przygotować wszystkich ponad 8 tyś. przepisów.:-))

• Autor: gancia Data: 2005-09-22 16:18:48

Ja również mam sporo ulubionych "hiciorów" wymienię kilka: chleb z czosnkiem, pulpeciki w sosie ogór-marchewkowym, ciasto toffi-wyśmienite, cynamonowiec z jabłkami, imprezowa sałatka Agusi. Te dania wykonałam już dobre kilka razy, chyba mi sie nie znudzą

• Autor: gancia Data: 2005-09-22 16:34:34

Oj, zapomniałam! a muszę jeszcze dodać sałatkę gyros, pozdrawiam smakoszy:)))

• Autor: ekkore Data: 2005-09-22 16:40:27

ja, podobnie jak kika nie mam swoich hitów, jest tyle przepisów, wszystkich nie da się wykonać a jedno smaczniejsze od drugiego. Poza tym z większosci przepisów korzystam jako inspiracji - wykonując je po swojemu.

Przejdź do pełnej wersji serwisu