Błagam o paradę a właściwie przepis!! Chodzi o zupę śmietanową z krewetkami, kalmarami i małżami (bez skorupek). Jadłam taką we włoskiej restauracji w Łodzi (niestety mam tam bardzo daleko) i zakochałam sie w jej smaku. Za każdym razem gdy zamawiałam taką zupę w innych miejscach, była np. z owocami z zalewy (przez co była ostra w smaku). Niestety nie wiem jak taką zupkę przyrządzić. Była bardzo delikatna i jednocześnie dobrze doprawiona, po prostu rozpływała się w ustach. Nie bardzo wiem, jakiej śmietany mam użyć, kiedy ją wlać do wywaru, itd. Może ktoś z was ma jakieś pomysły???
Błagam o paradę a właściwie przepis!! Chodzi o zupę śmietanową z krewetkami, kalmarami i małżami (bez skorupek). Jadłam taką we włoskiej restauracji w Łodzi (niestety mam tam bardzo daleko) i zakochałam sie w jej smaku. Za każdym razem gdy zamawiałam taką zupę w innych miejscach, była np. z owocami z zalewy (przez co była ostra w smaku). Niestety nie wiem jak taką zupkę przyrządzić. Była bardzo delikatna i jednocześnie dobrze doprawiona, po prostu rozpływała się w ustach. Nie bardzo wiem, jakiej śmietany mam użyć, kiedy ją wlać do wywaru, itd. Może ktoś z was ma jakieś pomysły???