Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Co zrobić aby jeansy się skurczyły?

• Autor: Marla Data: 2005-09-28 20:05:00

Mam trochę zalużne i zbyt długie jeansy. Nie wiem jak je uprać aby się skurczyły. Może ktoś z Was ma jakiś patent? Skracanie i zwężanie nie wchodzi w rachubę. W przypadku jeansów nie uznaję przeróbek.

• Autor: inka Data: 2005-09-28 23:47:00

Użytkownik terra napisał w wiadomości:
    > Przytyc i urosnac :DDDDDP.S. Chcialabym miec taki problem :))))))

hahahahahahaha   terra ja też

• Autor: tina Data: 2005-09-28 21:09:15

Witam!!! Ja handluje jeans'ami. Jezeli kupiłaś za duże i za długie spodnie niestey bez ingerencji igły i nitki się nie obejdzie. Nie ma sposobu, żeby się skurczyły, a nogawki z długości zbiegły. Jeansy mają to do siebie, że lepiej kupić dobre w pasie, bo w trakcie chodzenia się jeszcze do około 1 cm poluzują. Oczywiście po praniu spodnie zbiegną sie, ale tylko do takiego stanu w jakim je kupiłaś, nie mniejszego. Poza tym jeansy poddawane są dekatyzacji, żeby się nie zdeformowały lub nie skróciły. Moja rada dla Ciebie to: albo złam swoją zasadę i skróć je, a pasie zrób zaszewki lub też spróbuj oddać spodnie(ewentualnie wymień na mniejsze, chociaż przypuszczam, że nie było, bo pewnie byś je wzięła). Pozdrawiam Tina.

• Autor: Marla Data: 2005-09-28 21:59:43

Dzięki za odpowiedź. Jeansy kupiłam, bo mi się bardzo podobały. Były ostatnie, a i cena była atrakcyjna(likwidowano sklep). Właściwie to mi nie przeszkadza, że są zbyt luźne, ale mam dość uwag w stylu "no, no ale ci się przytyło".                                                  Parę razy jeansy mi się skurczyły, ale oczywiście nie te co potrzeba. Uprałam je w gorącej wodzie, ale to chyba nic nie dało- zobacze jak wyschną.

Przejdź do pełnej wersji serwisu